UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-02-25 16:00

Labdarúgás: az UEFA képviselői a jövő évi U21-es Eb előkészületeiről tájékozódtak Telkiben

Hivatalosan is megkezdődtek a 2021-es U21-es Európa-bajnokság előkészületei. Az UEFA képviselői Telkiben találkoztak a városok, illetve az MLSZ szervezőbizottságainak tagjaival. Magyarország társrendezője lesz a jövő nyáron, június 9. és 26. között rendezendő kontinenstornának.

A 2021-es U21-es Európa-bajnokságot a négy szlovéniai helyszín mellett Budapest, Győr-Gyirmót, Székesfehérvár és Szombathely látja majd vendégül, a június 26-án esedékes döntő helyszíne a fehérvári Sóstói Stadion lesz. A Telkiben tartott megbeszélésen kiderült, hogy a szervezés következő fázisában az UEFA, valamint a szervezőbizottság illetékesekéi meglátogatják azon városokat, illetve létesítményeket, amelyek a torna helyszíneiül szolgálnak.

Telkiben jártak a kontinenstorna szervezői. Forrás: mlsz.hu
Telkiben jártak a kontinenstorna szervezői. Forrás: mlsz.hu
A magyar és a szlovén válogatott rendezőként automatikusan ott lesz az Eb-n, a további 14 hely sorsa a selejtezőkben dől majd el.  A torna csoportbeosztását 2020 novemberében sorsolják ki. A Gera Zoltán szövetségi kapitány vezette U21-es magyar válogatott 2019-ben egyetlen mérkőzését sem tudta megnyerni. Észak-Írország ellen döntetlent játszott (1–1), míg Norvégia (0–3), Horvátország (1–4), Szlovénia (0–1) és Ausztria (0–1) ellen is vesztesen hagyta el a pályát.  2020-ban először márciusban lép pályára a válogatott: 26-án a finnekkel, míg 30-án az oroszokkal mérkőzik a csapat. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.