UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2020-02-25 11:41

Valter Attila remekelt a franciaországi országúti versenyen

A lengyel CCC Team színeiben induló 21 éves Valter Attila a franciaországi Tour des Alpes Maritimes et du Var országúti kerékpárverseny összetett értékelésében a 10. helyén zárt, továbbá ő kapta a legjobb fiatalnak járó fehér trikót is.

Valter az év első versenyén, Provence-ban nyújtott jó teljesítményét sikerült megfejelnie Franciaországban, a Tour des Alpes Maritimes et du Var viadalon. A három szakaszos versenyen végig az élmezőny közelében tekert, végül az összetett tizedik helyén zárt, aminek köszönhetően nemcsak húsz világranglistapontot gyűjtött, hanem ő kapta a legjobb fiatalnak járó fehér trikót is.

Valter Attila (jobbról a második) a franciaországi verseny dobogóján Forrás: bikemag.hu
Valter Attila (jobbról a második) a franciaországi verseny dobogóján Forrás: bikemag.hu
A 21 éves kerékpáros a célba érkezés után érthetően elégedetten nyilatkozott lengyel csapata, a CCC Team holnapjának.  „Nagyon erősnek éreztem magam az elmúlt néhány napban. Akárcsak az előző két szakaszon ezúttal is kiválóan dolgoztunk csapatként, így Fausto Masnadával együtt remek helyzetből kezdhettük az utolsó emelkedőt. Az iram nagy volt, de nem folyamatos, ezért egy idő után úgy döntöttem, inkább saját tempóra váltok. Utólag azt mondhatom, ez jó húzás volt, hiszen nagyon sok riválist utol értem, mások mellett az addigi fehér trikóst is, ezzel megnyerve a fiatalok külön versenyét. Örülök, hogy olyanok nagyságok mellett állhattam a dobogón, Nairo Quintana vagy Romain Bardet.” Valter Attilának minden esélye megvan arra, hogy rajthoz álljon a május 9-én Budapestről startoló Giro d’Italián.  Ezt támasztja elá, hogy a múlt év végén a csapata áthelyezte őt a World Tour-versenyeken szereplő keretébe. Akkor Piotr Wadecki sportigazgatója így nyilatkozott róla. „Azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb formába kerüljön. Olyan programot állítunk össze neki, amely alapján bekerülhet a nyolcas keretünkbe”. További korosztályos hírek a KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.