UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2020-02-26 14:08

Rövid pályás gyorskorcsolya: nagyszámú küldöttség képviseli a magyar színeket a kolomnai Európa-kupán

A két legfiatalabb korosztály (C és D) juniorversenyével lezárult a kvalifikációs időszak a kolomnai Európa-kupára, egyszersmind eldőlt, hogy az oroszországi megméretésen tizenkilenc rövid pályás gyorskorcsolyázó képviseli a piros-fehér-zöld színeket – írja a hunskate.hu.

Habár nem keltett túl nagy meglepetést, mégis jó érzés kimondani, hogy tizenkilenc rövid pályás gyorskorcsolyázónknak sikerült a kvalifikáció a március 20. és 22. között, Kolomnában megrendezendő Európa-kupára. Az oroszországi megméretésen a kelet-európai régióból korcsoportonként csak a legjobb nyolc-nyolc versenyző harcolhat az érmekért – ehhez jön a nyugat-európai térség másik nyolc korcsolyázója, vagyis Oroszországban a szenior, az A, B, C és a D korosztályban egyaránt 16-16 sportoló indul.

Az oroszországi Kolomnában tizenkilencen képviselik a magyar színeket Forrás: MOKSZ
Az oroszországi Kolomnában tizenkilencen képviselik a magyar színeket Forrás: MOKSZ
A két legfiatalabb korcsoport tagjainak Zágrábban rendezték az utolsó kvalifikációs viadalt, ott vált véglegessé, hogy a legkisebbek közül hat versenyzőnk (Csizmadia Márk, Major Dominik, Schönborn Melinda, Kormányos Nina, Szigeti Dóra, Nógrádi Panka) képviseli a magyar színeket. „Mindhárom váltónk, vagyis a lányok, a fiúk és a vegyes csapat is győzött Zágrábban, ezt mindenképpen kiemelném – kezdte az értékelést Szabó Krisztián, a juniorválogatott vezetőedzője a hunskate.hu-nak. – A lányok közül Nógrádi Panka nevét említeném, hiszen a D korosztályban ötszáz és ezer méteren is országos csúcsot futott, a fiúk közül pedig Major Dominikét, aki mindhárom távon a második helyen végzett, emellett ötszázon és 777 méteren századokra, illetve tizedekre volt a magyar rekordtól.” Kolomnában a többi versenyhez hasonlóan háromnapos rendszerben bonyolítják le az Európa-kupát, az elvárások kapcsán pedig ha nem is fogalmaz óvatosan Szabó Krisztián, túl nagy terhet sem tesz a fiatalok vállára. „Azokkal szemben, akik az első három hely valamelyikén végeztek a kvalifikációs rangsorban, érmes elvárásaink vannak, akik ennél hátrébb végeztek, azoktól nem realitás dobogós helyezést remélni – fogalmazott a vezetőedző. – Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy minden korcsoportban erősebb a nyugat-európai mezőny, hiszen ez nem igaz. Mindenki gőzerővel készül az Európa-kupára, például a hétvégi junior országos bajnoksággal, ahol minden indulónk jégre lép a Gyakorló Jégcsarnokban.”

EURÓPA-KUPA, DÖNTŐ, KOLOMNA (OROSZORSZÁG) A magyar indulók D korcsoport: Major Dominik, Nógrádi Panka, Szigeti Dóra C korcsoport: Czank Varga Benjámin, Csizmadia Márk, Imre Patrik, Dobrán Flóra, Kormányos Nina, Schönborn Melinda B korcsoport: Jászapáti Péter, Nógrádi Bence, Somodi Maja, Somogyi Barbara A korcsoport: Bontovics Balázs, Szigeti Ádám, Talabos Attila, Nagy Netti, Varga Regina Szenior: Tiborcz Dániel

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.