UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-02-27 20:47

Koronavírus: Szécsi Zoltán szerint az egri gyerekek ártatlanok és fertőzésmentesek

Csütörtökön Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám közleményben tudatta, hogy a koronavírus-fertőzés veszélye miatt bezárt Bitskey Aladár Uszoda legkorábban március hetedikén nyithatja meg kapuit. Az egri úszó- és vízilabda-szakosztályokban hozzávetőleg ötszáz gyerek sportol, Szécsi Zoltán, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke többek között őket is védelmébe vette.

Forrás: bitskey.egertermal.hu
Forrás: bitskey.egertermal.hu
Mint arról már beszámoltunk: hozzávetőleg ötszáz gyereksportolót (úszót és vízilabdázót) érint, hogy Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám bezáratta a város uszodáját, miután a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata múlt hét végén az észak-olaszországi Bresciában, a koronavírus miatt karantén alá vont térség közelében játszott. Honlapunk csütörtök délelőtt szerette volna megtudni az Eger Termál Kft. ügyvezető igazgatójától, hogy állnak a Bitskey Aladár Uszoda fertőtlenítési munkálatai, Lugosi Dénes azonban röviden úgy fogalmazott, nincs felhatalmazva a tájékoztatásra, a kialakult helyzetet a polgármester koordinálja, ezáltal minden döntéshozatal is az övé. Azóta Mirkóczki Ádám az alábbi közleményt hozta nyilvánosságra:

Tájékoztatás a Bitskey Aladár Uszoda kapcsán Tájékoztatom Eger lakosságát, hogy a Bitskey Aladár Uszoda március 6-ig zárva marad, nyitás 7-én reggel, abban az esetben, ha megbetegedés nem történik. Döntésem az országos Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzzsel történő egyeztetést követően született. Fontos hangsúlyoznunk, hogy nincs tudomásunk a vírus jelenlétéről, így ez a lépés kizárólag a megelőzést és Eger lakosainak biztonságát szolgálja. Mirkóczki Ádám Eger MJV polgármestere

Az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke, Szécsi Zoltán szerdán még úgy fogalmazott honlapunknak: „Szeretném leszögezni, hogy a vízilabdacsapat 63 kilométerre volt a veszélyeztetett területtől, míg az iskolás csoport, amelynek tagjait hazaérkezésük után karanténba zárták, sokkal közelebb, 13 kilométerre. Ettől függetlenül teljes mértékben egyetértünk a Bitskey Aladár Uszoda bezárásával, mert a múlt hétvégén például négy kontinensről mintegy ezer sportolót látott vendégül az intézmény az uszonyosúszó-világkupán.” A háromszoros olimpiai bajnok vezető a csütörtöki döntéshozatal után a heol.hu-nak nyilatkozott. „Maga a hangulat borzasztó. Sokan félreértelmezték a polgármester szavait, ő ugyanis mondandójában a Bresciából visszatérő 18-19 vízilabdázóról beszélt. Ehhez képest most az van, hogy azokat a gyerekeket is folyamatos atrocitások érik, akik a közelünkben sem voltak sem akkor, sem pedig azóta. Jó lenne, ha nemcsak az egri, de az országos közvélemény is az egri vízilabdát ezúttal lekorlátozná a felnőttcsapatra. Mi profik vagyunk és elviseljük akár a csoportos butaságot is, a gyerekeket azonban mindenképp szeretném megóvni. Ők teljesen ártatlanok, és egészen biztosan fertőzésmentesek.” A ZF-Eger férfi vízilabda-csapata eredetileg szerdán a Honvéd otthonában szerepelt volna, a találkozót azonban végül elhalasztották és jelen állás szerint nem rendezik meg az egriek Brescia elleni Eurokupa-találkozóját sem a Bitskey uszodában – tájékoztat a Heves megyei hírportál. A fővárosi A-Híd OSC Újbuda vízilabdacsapata Facebook-oldalának csütörtöki bejegyzése szerint a Nyéki Imre Uszoda és az Újbuda Sportjáért Kft. vezetésének kérésére járványügyi elővigyázatossági okokból a szombati OSC–Eger bajnoki is elmarad.