UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-03-04 13:39

Motorsport: öt napon át Yamahát tesztelt a Le Mans-i 24 órás versenyre készülő Kovács Bálint (18)

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves motorosa Spanyolországban folytatta a felkészülését az endurance-világbajnokság idei futamaira. Az IDM Suzuki Cup sorozat tavalyi kiírását megnyert fiú egy cseh csapat tesztpilótájaként Yamahával szelte a kilométereket Cartagenában és Almeriában. Szüksége is van a tapasztalatszerzésre, ugyanis a fiatal reménység áprilisban rajthoz áll a legendás Le Mans-i 24 órás vb-futamon.

Komolyra fordult az idei felkészülése a mindössze 18 esztendős Kovács Bálintnak, a H-Moto Team élversenyzőjének. A fiatalember immár minden idegszálával arra koncentrál, hogy minél jobb formába lendüljön az endurance-világbajnokság hátralévő futamaira. A magyar fiúnak nem lesz idegen a közeg, hiszen tavaly a cseh Exteria KSPCS Racing Team by Empora nevű csapat tagjaként bemutatkozhatott a sorozat sepangi állomásán. Ezen a versenyen minden bizonnyal levette a lábáról a csapatvezetést, elvégre bejelentette, hogy további lehetőséget kíván adni az idei szezonban Bálintnak. Mindez azt jelenti, hogy áprilisban a legendás Le Mans-i pályán is aszfaltra gurulhat a hosszútávú világbajnokságon.

Kovács Bálint (18) gőzerővel készül az áprilisi Le Mans-i 24 órás vb-futamra Forrás: Magyar Motorsport Szövetség
Kovács Bálint (18) gőzerővel készül az áprilisi Le Mans-i 24 órás vb-futamra Forrás: Magyar Motorsport Szövetség
Nem véletlen, hogy a H-Moto Team teljesen átszervezte Bálint felkészülését annak érdekében, hogy a legismertebb 24 órás viadalra tökéletes állapotban érkezzen. Ennek megfelelően idén nem indult a katari bajnokságban, hanem végig az áprilisi versenyt szem előtt tartva ezres motorokkal készül. Nemrég érkezett haza Spanyolországból, ahol egy másik cseh csapat meghívására több napon keresztül egy Yamaha R1-es nyergében száguldott és gyűjtötte a kilométereket. „A helyszín mellett az jelentette a fő különbséget, hogy ezúttal nem versenykörülmények között hatszázas motoron ültem, hanem végre már ebben az időszakban is ezres motorral tehettem meg az idei első köreimet – magyarázta a szövetségnek. – Úgy érzem, a lehető legjobb döntést hoztam annak tükrében, hogy áprilisban mi vár rám, hiszen most minden ezres motoron megtett méterre szükségem van a tökéletes felkészülés érdekében. Egy cseh csapat pilótájaként róhattam a köröket, ám nem a megszokott Suzuki nyergében, hanem ezúttal Yamaha R1-essel tesztelhettem. A spanyol napok rendkívül hasznosan teltek, hiszen a kintlétem alatt majd ezer kilométert tehettem meg. Karakterisztikájában pedig teljesen más motort ismerhettem meg, mint amilyen a Suzuki." A 18 éves magyar motoros teljesítményével elégedett cseh csapat vezetői nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy a H-Moto Team versenyzője az endurance-vb mellett egy másik nemzetközi sorozatban is náluk versenyezzen az idei szezonban. További korosztályos hírek MOTORSPORTBAN a sportági aloldalunkon.