UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2020-03-07 13:11

Asztalitenisz: András Csaba a 16 között búcsúzott a varasdi U21-es Eb-n

Két magyar közül csak egy maradt versenyben szombatra a varasdi U21-es Európa-bajnokságon, végül a 17 éves pingpongos, András Csaba is kikapott a nyolcaddöntőben a nála jóval esélyesebb román Rares Sipostól.

A selejtező első csoportkörében a lengyel Kubik Maciejt (4:2) és a svájci Cedric Tschanzt (4:0) is maga mögé utasította a 17 éves András Csaba a varasdi U21-es Európa-bajnokságon. Az ifjú a verseny ezen szakaszában csak a francia Leo de Nodresttől kapott ki szoros mérkőzésen (3:4), ennek ellenére továbbjutott a második csoportkörbe. Az igazán nagy bravúrt itt érte el, ugyanis 4:2-re legyőzte a korosztályos európai ranglista hatodik helyezettjét, a francia Jules Rollandot. A fiatal végül a török Abdullah Yigenler (4:2) és a szlovén Tilen Cvetkóval (4:0) szemben is diadalt aratott, így mondhatni, magabiztosan jutott a legjobb 16 közé.

András Csaba a nyolcaddöntőben búcsúzott Varasdon Forrás: MOATSZ
András Csaba a nyolcaddöntőben búcsúzott Varasdon Forrás: MOATSZ
Szombaton aztán újabb remeklés kellett volna a Csabától, mivel az U21-es Eb-n sorozatban kétszer (2018, 2019) bronzérmes, a korosztályos európai ranglista negyedik román Rares Sipossal találkozott. Jól kezdett a magyar (11:7), ám a folytatásban Rares átvette az irányítást és 4:2-re behúzta a meccset. András nem csak egyéniben remekelt: a német Cedric Meissnerrel egészen a negyeddöntőig jutott párosban, és nem sokon múlt az a négybe jutás... Előbb a görög Iannisz Szgorupolosz és az orosz Lev Kacman alkotta duót (3:1), majd a szlovák kettőst, Tibor Spanikot, valamint Jakub Zelinkát (3:0) ütötték ki a srácok. A megálljt végül a moldovai Andrei Putintica és a cseh Jiri Martinko parancsolta: Csabáék 2:0-ra vezettek, meccslabdájuk is volt, Martinkóék azonban hatalmasat hajrázva megfordították az ütközetet (2:3). Vegyes párosban a 16-os tábláig menetelt a belorusz Tatcjana Csekavajával, miután a román Bogdan Singeorzant és a török Ece Haracot (3:2), valamint a belga Florian Knuddét és a svéd Alma Rooset (3:1) is megverte. Az orosz egységgel, Vladimir Szidorenkóval és Marija Tajlakovával viszont már nem bírt (0:3). A horvátországi Európa-bajnokság másik magyar résztvevője a húszéves Fehér Orsolya volt, aki egyesben a selejtező második csoportkörében, párosban (a horvát Marta Vukeliccsel) a negyeddöntőben, míg vegyes párosban (a belga Valentin Pieraerttel) a 32-es táblán búcsúzott. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.