UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2020-03-08 11:57

Birkózás: öt magyar arany született a Fekete Gyémánt-kupán Zsámbékon

Öt magyar aranyéremmel zárult az idei, immár kilencedik alkalommal megrendezett junior kötöttfogású Fekete Gyémánt-kupa, amelyen ezúttal tíz ország birkózói küzdöttek az érmekért.

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Fekete Gyémánt-kupát, ezúttal viszont nem Dorog, hanem Zsámbék adott otthon a junior kötöttfogású válogatóversenynek, amelyen − a szokásoknak megfelelően − több ország, összesen tíz vett részt, 150 birkózóval. A magyarok mellett a litván, a lengyel, a dán, a holland, a szerb, a finn, a szlovén, a román és a cseh csapat állt szőnyegre. A hazaiak jól szerepeltek, öten arattak diadalt.

Takács István (kékben) megnyerte a Fekete Gyémánt-kupát Forrás: UWW
Takács István (kékben) megnyerte a Fekete Gyémánt-kupát Forrás: UWW
A legkeményebb csata talán a 87 kilogrammosok között alakult ki, ahol a tavaly, 82 kilóban junior Európa- és világbajnok Takács István mellett a súlycsoport 2019-es junior Eb-ezüstérmese, Losonczi Dávid, valamint a grúz származású, ám dán színekben küzdő felnőtt Európa-bajnok Rajbek Bisultanov kadét-vb-bronzérmes öccse, Turpal-Ali Bisultanov is összemérte tudását egymással. Dávid a negyeddöntőben 8−6-ra legyőzte Bisultanovot, Istvánnal azonban már nem bírt az aranycsatában, 3−1-re kapott ki. A magyarok közül aranyérmet nyert továbbá a junior Eb- és kadét-vb-aranyérmes Szőke Alex (97 kg), a kadét-kontinensviadalon második Bak Gergely (72 kg), Rácz Richárd (55 kg) és Kovács Gábor (60 kg).

JUNIOR KÖTÖTTFOGÁSÚ FEKETE GYÉMÁNT-KUPA, MAGYAR VÁLOGATÓ A győztesek 55 kg: Rácz Richárd (Orosházi SBK) 60 kg: Kovács Gábor (Esztergomi BSE) 63 kg: Maneul Stoica (román) 67 kg: Vilius Savickas (litván) 72 kg: Bak Gergely (FTC) 77 kg: Marcel Sterkenburg (holland) 82 kg: Branko Kovacsevics (szerb) 87 kg: Takács István (BVSC-Zugló) 97 kg: Szőke Alex (ESMTK) 130 kg: Tomasz Wawrzynczyk (lengyel)

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.