UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-03-09 16:29

Jégkorong: készülhet a nagydöntőre a MAC Budapest az osztrák ifjúsági ligában is

Az U20-as osztrák hokibajnokság megnyerése után az U18-asok között is döntős a MAC Budapest korosztályos csapata: az a középszakasz-győztes Klagenfurt vár rá az EBJL-döntőben. A fővárosiak vezetőedzőjét, Kangyal Balázst kérdeztük az eddig látottakról és a fináléról.

A juniorok döntőjét követően az ifjúságiak mezőnyében is a csúcsra tör a MAC Budapest korosztályos együttese az osztrák bázisú jégkorongbajnokságban. A fővárosiak a playoffban eddig hibátlanok: a negyeddöntőben a Debrecent ütötték ki 2:0-ra, az elődöntőben pedig 3:0-s összesítéssel múlták felül a legnagyobb hazai riválist, a címvédő Fehérvárt.

Kangyal Balázs szerint  ezúttal nekik jött ki a lépés a Fehérvár ellen Fotó: Soós Attila
Kangyal Balázs szerint ezúttal nekik jött ki a lépés a Fehérvár ellen Fotó: Soós Attila
„Mindig szoros, jó meccseket játszunk a Volánnal, így történt most is – kezdte az Utanpotlassport.hu-nak a csapat vezetőedzője, a jégkorong-válogatott korábbi csapatkapitánya, Kangyal Balázs. – Azt nem mondanám, hogy mi vagyunk a jobb csapat, kiélezett párharc volt a mostani is, csak ezúttal nekünk jött ki a lépés.” A MAC trénere elmondta, büszke csapatára az évad során mutatott produkció miatt, és arra, ahogyan megtanultak igazi csapatként dolgozni. A nagydöntőben alighanem minden korábbinál nehezebb feladatuk lesz: a középszakaszgyőztes osztrák Klagenfurt vár rájuk, amely ellen eddig nem volt sikerélményük a mostani évadban, de ez persze nem jelenti azt, hogy feltett kézzel várják a csatát. „Ez a meccs már csak hab a tortán. A klagenfurtiak felfelé lógnak ki az egész liga mezőnyéből, nehéz dolgunk lesz ellenük. Azt várom, hogy a döntőben is hozzuk ki a legjobbunkat, és próbáljunk meglepetést okozni.” A három nyert mérkőzésig tartó párharc első felvonását szombaton rendezik Klagenfurtban. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.