UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2020-03-10 20:51

Asztalitenisz: nagy csatákat hozott a serdülő csapatbajnokság és a MOATSZ-kupa

Nem unatkoztak a hétvégén a serdülőkorú asztaliteniszezők: Budapesten rendezték a MOATSZ-kupa és az országos csapatbajnokság küzdelmeit. A lányok mezőnyét egyéniben és csapatban is a Statisztika PSC versenyzői uralták, míg a fiúk között a KSI győzedelmeskedett, egyesben pedig a Szarvasi Körös ASE versenyzője, Szántosi Dávid örülhetett.

Igazán mozgalmas hétvége áll a serdülőkorú asztalteniszezők mögött, két helyszínen összesen négy kategóriában mérték össze erejüket.

Sűrű hétvégéjük volt a fiataloknak Forrás: moatsz.hu
Sűrű hétvégéjük volt a fiataloknak Forrás: moatsz.hu
A KSI asztalitenisz-csarnoka adott otthont a serdülő fiúk egyéni versenyének, a MOATSZ-kupának, valamint az országos serdülő fiú csapatbajnokságnak is. Az egyesversenyen a Szarvasi Körös ASE versenyzője, Szántosi Dávid uralta a mezőnyt. A főtáblán az elődöntőig szettveszteség nélkül menetelt, majd a hazai pályán szereplő Lei Balázs ellen 3:2 arányban jutott a döntőbe. A másik ágon Varga Botond szintén játszmavesztés nélkül jutott az elődöntőbe, amelyben nagy csatában, 3:2-re győzte le a Kizakisz Nikolaoszt kiejtő Oroszki Pétert. A fináléban 3:0-ás sikerének köszönhetően Szántosi Dávid nyakába került az aranyérem. A fiúk másnapi csapatbajnokságán a KSI SE dominált. Az első hét helyezett között három csapattal képviselte magát az egyesület. Az aranyérem is a hazaiakhoz került, akik a BVSC-Zugló csapatát győzték le a döntőben 3:2-re. A harmadik helyen a Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub és a Tiszaújvárosi SC osztozott. A lányok küzdelmeit a Marczibányi téri Ormai László Asztalitenisz csarnokban rendezték meg. Az egyéni versenyen a Városi Sportegyesület Dunakeszi játékosa, Volentics Anna diadalmaskodott, aki az elődöntőbe szettveszteség nélkül jutott be, a legjobb négy között Letanóczki Dalma ellen nyert 3:1-re. A döntőben a főtáblán szintén egy szettet vesztő Statisztika PSC színeiben induló Molnár Kendra állt az asztal túloldalán. Az aranyérmet Volentics Anna szerezte meg, a fináléban három szettben győzte le ellenfelét. A lányok országos csapatbajnoksága, csakúgy, mint a fiúk esetében, egyetlen klub fölényét hozta. A Statisztika PSC két együttese vívta a döntőt, amelyet az „A” jelű alakulat, a Molnár Kendra Mira, Czeglédi Dorka és Nagy Liliána alkotta trió nyert meg 3:0-ra.

Eredmények: MOATSZ-kupa, országos egyéni ranglistaverseny végeredménye: Serdülő lány: 1.       Volentics Anna (Városi Sportegyesület Dunakeszi) 2.       Molnár Kendra Mira (Statisztika PSC 3.       Letanóczki Dalma (KSI SE), Czeglédi Dorka (Statisztika PSC) Serdülő fiú: 1.      Szántosi Dávid (Szarvasi Körös SE) 2.      Varga Botond Zoltán (Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub 3.      Lei Balázs (Ambrus Asztalitenisz Akadémia), Oroszki Péter (Városi Sportegyesület Dunakeszi) Országos csapatbajnokság végeredménye: Serdülő lány: 1.      Statisztika PSC „A” (Molnár Kendra Mira, Czeglédi Dorka, Nagy Liliána) 2.      Statisztika PSC „B” (Kemecsei Linda, Adorjáni Melinda Csilla, Jakab Orsolya Lilla, Dohoczki Nóra 3.      Ambrus Asztalitenisz Akadémia (Tanács Nóra, Müller Evelin, Galambos Jázmin), High Life Sportegyesület „A” (Trungel Melinda, Benczik Dóra, Kovács Ágnes Abigél) Serdülő fiú: 1.      KSI SE „A” (Vörös Balázs, Fodor Csaba Artúr, Török Seiya Krisztián) 2.      BVSC-Zugló „A” (Cseri Ádám, Kajcsa Tamás, Zaccomer Zétény, Deliagosz Sztamatisz András 3.      Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub (Wei Chen Yu, Varga Botond Zoltán, Azari Szabolcs, Klucsár Balázs), Tiszaújvárosi SC (Fónagy-Árva Péter, Köllő Ábel, Mészáros Áron)

További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.