UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-03-11 15:11

Kézilabda: legendával került szembe, de túl járt az eszén a 17 éves Paizs Miron az első NB I-es meccsén

Százszázalékosra sikerült a Grundfos Tatabánya jobbszélsőjének élvonalbeli bemutatkozása. A 17 éves Paizs Miron Sterbik Árpádon és Vladimir Cuparán is kifogott a heteseivel, a találkozó hajrájában pedig a mezőnyben is kipróbálhatta magát.

Az NB I-es debütálás valamennyi sportoló pályafutásában nagy mérföldkő és egyben óriási kihívás, de ha valakinek a világ egyik legjobb kézilabdacsapata, a Telekom Veszprém ellen adatik meg mindez, a két állítás hatványozottan igaz.

A 17 éves Paizs Miron háromból három hetest belőtt a veszprémi sztárkapusoknak Forrás: Grundfos Tatabánya
A 17 éves Paizs Miron háromból három hetest belőtt a veszprémi sztárkapusoknak Forrás: Grundfos Tatabánya
A Grundfos Tatabánya 17 éves jobbszélsője, Paizs Miron először került be egyáltalán az elsőosztályú együttes keretébe. Ám a vezetőedző, Vladan Matics nem félt őt a mélyvízbe dobni, amit a fiatal alaposan meg is hálált: háromból három hétméterest belőtt (az elsőt Sterbiknek Árpádnak, az utolsó kettőt pedig Cuparának). „A meccs előtti napon szólt az ifjúsági csapat edzője, hogy készüljek, mert tagja leszek a Veszprém elleni keretnek – meséli az előzményeket az Utanpotlassport.hu-nak Paizs Miron. – Alig tudtam aludni este, izgultam, hogy mi is fog történni. Ez a meccs elejére sem múlt el, de az segített, hogy a többiek folyamatosan nyugtattak, segítettek.” Aztán a 18. percben jött el a nagy pillanat: Matics mester intett fiatal játékosának, hogy ő végzi el a hazaiaknak megítélt büntetőt. „Persze, örültem, de közben meg is ijedtem, hogy másodperceken belül milyen feladat vár rám. Életem első NB I-es lövése előtt, egy igazi legendával, Sterbik Árpáddal álltam szemben. Szerencsére gól lett, jó érzés volt, hogy mindenki velem örül, Matics edző pedig mondta, mostantól enyémek a hetesek.” Az ifjúsági korú kézilabdázó kiemelte, fizikailag és mentálisan is nagyon nagy ugrást jelent az utánpótlásból érkezve élvonalbeli meccsen pályára lépni. Azt látta, hogy egy apró hiba is alaposan visszaüthet. A célja mindenesetre az, hogy újra és újra megtapasztalja azt a légkört. „Mostantól a legfontosabb célom, hogy minél több lehetőséget tudjak kapni a felnőttek között. Öt, tíz, húsz percet és így tovább fokozatosan. Hosszú távon pedig nem is kérdés, hogy a Tatabánya fix játékosává szeretnék válni.” Íme, a 17 éves Paizs Miron egyik szépségdíjas hétméterese: További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.