UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2020-03-12 20:01

Vívás: önkéntes karanténba vonultak a poreci korosztályos Eb magyar résztvevői

A szövetség csütörtöki felhívásában kérte azokat a sportolókat és szakembereket, akik részt vettek a horvátországi utánpótlás Európa-bajnokságon, hogy a következő két hétben tartózkodjanak otthon.

Február végén a horvátországi Porecben tartották a vívók kadét és junior Európa-bajnokságát. Az Isztriai-félszigeten található város közel van a koronavírus-járvány európai, olaszországi gócpontjához, ezért a szövetség a következő felhívást tette közzé csütörtökön.

Forrás: olympic.org
Forrás: olympic.org
„Kérek minden olyan sportolót és sportszakembert, aki részt vett a kadét és junior Európa-bajnokságon, vagy az azóta eltelt időben külföldön tartózkodott, illetve részt vett a hazai rendezésű nemzetközi versenyen (párbajtőr GP), hogy a következő két hétben tartózkodjon otthon és minimalizálja a közösségi érintkezés minden formáját. A fentiek alapján a válogatottak munkájában való részvétel megtiltott, a távolmaradás igazoltnak tekintett” – írja a szövetség honlapján dr. Tamás Henriette főtitkár. „A magyar vívók március 3-án jöttek haza az olasz határhoz közeli Porecből. Mivel a koronavírus-járvány lappangási ideje tizennégy nap, amiből még pár nap hátravan, ezért arra kértük a versenyzőket, hogy mindenképpen maradjanak otthon, amíg ez az időszak letelik” - nyilatkozta Szetey András, a szövetség kommunikációs igazgatója az Origo Sportnak. A magyar csapat négy arany-, egy ezüst- és öt bronzéremmel az összesített éremtáblázat harmadik helyén zárt a poreci kadét és junior Európa-bajnokságon. Napközben az is biztossá vált, hogy a korosztályok világbajnokságát nem rendezik meg Salt Lake Cityben az eredetileg megjelölt időpontban, április 3-án. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.