UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-03-23 18:36

Fallabda: Chukwu Hannah úgy készül, hogy az U19-es Eb lesz a következő versenye

A néhány hete a németországi nyílt juniorverseny U19-es mezőnyében győztes, Mol Alapítvány által támogatott 16 éves fallabdázó, Chukwu Hannah ahogyan mondja: ezerrel nyomja az edzéseket és bízik a legjobbakban.

A tatabányai Squashberek SE 16 éves fallabdázója, Chukwu Hannah február végén az Európa legjobb utánpótlás-játékosait felvonultató német nyílt nemzetközi viadalon (German Junior Open) az U19-esek között szerepelt, és ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel végzett az élen Hamburgban. Farkas János tanítványát a siker teljes mértékben kárpótolta a legnívósabb korosztályos versenyen, a januári British Junior Openen elért helyezéséért és persze, csak az ő mércéjével mérve nem bravúr, hogy akkor végül a legjobb nyolc között zárt, s kevéssel „csúszott le” az elődöntőről. Az U17-es európai ranglistát továbbra is vezető játékos, összetettben (az utánpótlás-korosztályok együttes listáján) így négy helyet javítva feljött a harmadik helyre.

Chukwu Hannah még nem mondott le arról, hogy kiválóan szerepeljen az U19-es Eb-n Forrás: pixatlon.de
Chukwu Hannah még nem mondott le arról, hogy kiválóan szerepeljen az U19-es Eb-n Forrás: pixatlon.de
„Az egész verseny hangulata remek volt, a döntőt üvegpályán játszottuk – korábban talán négy alkalommal szerepeltem ilyen környezetben. Nagyon örültem az első helynek, ez az egyik legnagyobb sikerem” – mondta Hannah, aki az év elején az angliai Birminghambe csapattársával, Laskai Vandával párban utazott, azonban Hamburgba már kíséret nélkül érkezett, és ebben nem is látott semmi különöset. „Talán nem megszokott tizenhat évesen, hogy nem kísér felnőtt, de nekem ezzel nincs semmi problémám. Felültem a repülőre és kirepültem. Angolul beszélek, mi lenne az akadály? Jól éreztem magam, zökkenőmentes volt az oda- és a visszaút is, társaságot pedig minden versenyen találok magamnak. Az edzőmmel meccsek előtt, után és este is beszéltem. Mindig elmondta a taktikát, az interneten lehetett élőben követni az eseményeket.” Farkas János nevéhez azért igen ravasz taktikai húzás is fűződik. Játékosát tréfásan úgy engedte el a tornára, hogyha nem nyer, jobb lesz, ha valami munka után néz a helyszínen. A tanítvány ezért is üzent szurkolói oldalán már a döntő előtt mesterének: „Jani, nem akarok itt maradni hotelt takarítani! Hazaviszem az aranyat!”  − Nem viccelt, sőt az egy héttel későbbi osztrák nyílt juniorversenyt is megnyerte. A győztes ezen tornákon még abban a tudatban szerepelt, hogy egyik esélyesként készül az április eleji, eindhoveni U19-es Európa-bajnokságra, azonban a koronavírus-járvány miatt ezt az eseményt is elhalasztották. „Én még mindig úgy gondolom és készülök, hogy az Eb a következő versenyem, persze senki sem tudja, mikor lesz, vagy egyáltalán megrendezik-e. Amíg van lehetőségem egyedül bemenni a squashtermünkbe, addig ott is próbálok gyakorolni, a délelőttöket futással töltöm. Legrosszabb esetben a pincénkben erősíthetek. A kialakult helyzetben, a szabályokat betartva igyekszem nyomni ezerrel az edzéseket és remélem, hamarosan újra versenyezhetek.” Hogy Hannah mikor és kivel repül aranyéremért legközelebb, még nem tudni, azt viszont igen, hogy minden versenyén segíti őt a Mol Alapítvány, amelynek támogatását utazási költségekre fordítja. További korosztályos hírek FALLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.