UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2020-03-25 12:14

Atlétika: Szombathelyen a koronavírus-járvány ellenére is megrendezték a dobóversenyt

A Szombathelyi Dobó SE-Németh Pál Dobóakadémia megrendezte téli versenysorozatának harmadik fordulóját. A viadalon a zord időjárási körülmények között több utánpótláskorú atléta is kimagaslóan teljesített.

A koronavírus-járvány ellenére a Szombathelyi Dobó SE-Németh Pál Dobóakadémia megrendezte a téli versenysorozata harmadik fordulóját – tájékoztat a szövetség. A viadalra rossz időjárási körülmények között, erős szélben került sor, de a beszámoló szerint a versenyzők dacoltak a feltételekkel és számos kiváló eredmény született. A felnőttek erőpróbája mellett az utánpótláskorú dobók is megmutatták, továbbra is jó formában vannak.

Szombathelyen a koronavírus-járvány ellenére is rendeztek dobóversenyt Forrás: atletika.hu
Szombathelyen a koronavírus-járvány ellenére is rendeztek dobóversenyt Forrás: atletika.hu
Kalapácsvetésben Doma Benedek, diszkoszvetésben Katavics Balázs a junior-világbajnoki szint felett teljesített, Viszkeleti Vencel kalapácsvetésben idén első alkalommal jutott túl az ifjúsági Európa-bajnokság 68 méteres szintjén, míg húga, Villő 65 méteren felüli dobással újra az U18-as hazai és az U16-os világranglista élére állt. A fiatalok az egy héttel korábbi téli ifjúsági és junior dobóbajnokságon is remekeltek. A juniorok között kalapácsvetésben Doma Katavics előtt győzött, Viszkeleti Vencel az ifik diszkoszvetését nyerte meg. A szövetség szerint a következő dobóverseny időpontja még bizonytalan. Most úgy tervezik, április végén rendezhetik meg.

Miután a közösségi oldalakon többen is helytelennek ítélték meg az esemény koronavírus-járvány közbeni lebonyolítását, honlapunk megkereste Gyulai Miklóst, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökét, aki az esettel kapcsolatban elmondta, hogy a szövetség a veszélyhelyzet kihirdetésekor közleményt adott ki, amelyben jelezte, hogy a saját égisze alá tartozó összes versenyét törli és egyéb versenyek megtartását sem javasolja. Az elnök hozzátette, miután nincs kijárási tilalom és bizonyos létszámhatárig az események megszervezésének sincs törvényi gátja, ezért a hasonló versenyeket megtiltani nem tudja és bízik abban, hogy a Szombathelyi Dobó SE-Németh Pál Dobóakadémia vezetőinek, szervezőinek lelkiismeretességét és szakmai hozzáértését ismerve, olyan körülményeket teremtett az egyesület, amelyek semmilyen módon nem veszélyeztették a résztvevők egészségét.

A Szombathelyi Dobó SE- Németh Pál Dobóakadémia téli versenysorozatának 3.fordulós eredményei ITT érhetők el. A junior és ifjúsági téli dobóbajnokság eredményei ITT érhetők el. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon