UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2020-03-29 18:34

Tenisz: a fiúknak még nem megy a döntőzés, a lányok már a top10-ben

A koronavírus-járvány miatt előállt kényszerpihenőben megvizsgáltuk, merre helyezkednek el a fiatalok a felnőtt-világranglistán: a férfiak között Felix Auger-Aliassime, a nők mezőnyében Bianca Andreescu a legelőrébb rangsorolt tizenéves teniszező.

A teniszszezon sem úszta meg a koronavírus-járványt: valamennyi versenysorozatot felfüggesztettek, áll az élet. Sőt a húszéves brazil játékos, Thiago Seyboth Wild Twitter-oldalán jelentett be, hogy megfertőződött. A kényszerszünetben összegyűjtöttük, kik jelenleg a tizenéves top100-as teniszezők.

A 19 éves Auger-Aliassime már öt ATP-döntőt játszott, de még egyet sem nyert meg Forrás: celebcloseup.com
A 19 éves Auger-Aliassime már öt ATP-döntőt játszott, de még egyet sem nyert meg Forrás: celebcloseup.com
A férfiak mezőnyében mindössze két fiatalról számolhatunk be: a legmagasabban rangsorolt a 19 esztendős kanadai Felix Auger-Aliassime, aki már öt ATP-döntőbe eljutott pályafutása során, de még egyszer sem tudott győzni. A világranglista-huszadik legutóbb a marseille-i keménypályás viadalon bukta el a finálét a görög Sztefanosz Cicipasszal szemben. Rajta kívül még a 18 éves olasz Jannik Sinner fér be az első százba, ő a hetvenharmadik.
A 19 esztendős Bianca Andreescu az ősszel megnyerte a US Opent Fotó: Mark Blinch/The Canadian Press
A 19 esztendős Bianca Andreescu az ősszel megnyerte a US Opent Fotó: Mark Blinch/The Canadian Press
A nők között hatan is ott vannak az elit társaságban, sőt az ősszel a felnőtt US Opent megnyerő Bianca Andreescu (19) egyenesen top tízes. Az idén ugyan térdsérülése miatt még nem játszott, de így is a hatodik helyen áll a rangsorban. Mindenképpen említést érdemel még az ötvenkettedik, a csupán 16 éves Cori Gauff, aki 2019-ben robbant be a köztudatba, miután a wimbledoni torna első körében legyőzte a huszonháromszoros Grand Slam-bajnok Venus Williamst. A magyar tinédzserek egyelőre távol állnak a top100-tól: a 17 éves Fajta Péter az 1095., a 18 esztendős Drahota Szabó Dorka a 715. helyen áll.

TIZENÉVESEK A TENISZ-VILÁGRANGLISTA TOP100-BAN: ATP 20. Felix Auger Aliassime (19 éves, kanadai) 73. Jannik Sinner (18, olasz) … 1095. Fajta Péter (17) WTA 6. Bianca Andreescu (19, kanadai) 25. Dajana Jasztremszka (19, ukrán) 28. Amanda Anismova (18, amerikai) 49. Iga Swiatek (18, lengyel) 52. Cori Gauff (16, amerikai) 84. Anasztaszija Potapova (18, orosz) … 715. Drahota Szabó Dorka (18)

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.