UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-03-31 11:21

Labdarúgás: Dárdai Pál utánpótlásedzőként tér vissza a Herthához

A szünetelő német Bundesligában jelenleg a 13. helyen álló berlini klub bejelentette, korábbi sikeredzője, Dárdai Pál utánpótlástrénerként tér vissza. A koronavírus-járvány miatt azonban még nem tudni, melyik korosztályt veszi át a 44 éves magyar szakember.

Dárdai Pál a következő idénytől utánpótlásedzőként dolgozik a Hertha BSC labdarúgócsapatában. Michael Preetz, a berlini klub ügyvezetője a bejelentéskor azt mondta, még nem dőlt el, melyik korosztállyal foglalkozik majd a magyar szakember.

Dárdai Pál a következő szezonban újra a Hertha utánpótlásában dolgozik Forrás: AFP
Dárdai Pál a következő szezonban újra a Hertha utánpótlásában dolgozik Forrás: AFP
„Normális helyzetben már áprilisban eldöntjük, melyik edző melyik együttest irányítja majd, de a koronavírus-járvány miatt most minden a háttérbe szorul” – magyarázta Preetz. Dárdai 2012-től dolgozott a Hertha utánpótlásában, és volt a magyar válogatott ideiglenes szövetségi kapitánya is. A berlini együttest 2015-től 2019-ig vezetőedzőként irányította, a 2016-17-es szezonban a hatodik helyen végzett vele a gárda, és indulhatott az Európa-ligában. A korábbi sikeredző elmondta, amióta távozott a csapattól, sok megkeresést kapott: „Háromhetente kapok ajánlatot, néha erkölcstelenül sok pénzt kínálnak, de vannak korrekt ajánlatok is.” Viszont úgy látszik, egyelőre nem tér vissza a topfutballba. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.