UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-04-01 10:51

Kézilabda: a Barcelonába igazolhat a szlovénok legnagyobb reménysége

A kézilabda Bajnokok Ligája férfimezőnyének idei legeredményesebb utánpótláskorú játékosa, Domen Makuc (19) a sorozat rekordgyőzteséhez, a Barcelona csapatába szerződhet – állítja az átigazolási hírekben mértékadó Handball Planet.

Nemrég összeállítást készítettünk a fiatal kézilabdázók idei Bajnokok Ligája-szerepléséről, amelyben kiderül: csak elvétve villognak az utánpótláskorú játékosok Európa topcsapataiban. A kevés jelentős szerepet kapott kézipalánták közül mindenképpen kiemelkedik a férfimezőnyből a Celje 19 éves szlovén irányítója, Domen Makuc, aki 17 góljával eddig messze lekörözi ifjú társait.

Domen Makuc (19) az egyik legígéretesebb fiatal irányító Forrás: EHF
Domen Makuc (19) az egyik legígéretesebb fiatal irányító Forrás: EHF
Az egyik legígéretesebb kézilabdázónak tartott srácot sokan a horvátok olimpiai és világbajnokához, Ivano Balichoz hasonlítják – nem is ok nélkül. A 2000. július 1-jén született játékos már 17 évesen bemutatkozhatott a Celje színeiben a Bajnokok Ligájában. Első gólját is ennyi idősen szerezte 2017 októberében a legrangosabb európai kupában. Képességeiről és korát meghazudtoló érettségéről sokat elárul, hogy 18 esztendősen tagja lehetett a javarészt egy évvel idősebbekből álló szlovén juniorválogatottnak, amely 2018-ban hazai pályán elhódította a korosztályos Európa-bajnoki címet. A jelenlegi idényben is töretlenül halad előre, a Celjében egyre több játéklehetőséget kap, és általában nem okoz csalódást. Fontos góljai mellett remek asszisztokkal véteti észre magát, nem csoda tehát, hogy a kilencszeres BL-győztes Barcelona is magához láncolná a fiatal irányítót. A Handball Planet értesülései szerint állítólag csak az a kérdés, mikor igazolhat a katalánokhoz. Ha az együttes ikonikus játékosa, Raúl Entrerrios a nyári olimpia halasztása miatt ráhúz még egy évet pályafutására, akkor Makuc csak 2021 nyarán szerződne a sztárcsapathoz. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.