UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-04-04 14:25

Kosárlabda: megveszi imádott csapatát az NBA-be tartó, 18 éves ígéret

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

Aki eddig nem hallott az amúgy roppant ígéretesnek tartott LaMelo Ballról, az most garantáltan megjegyzi a nevét. Az amerikai kosárlabdázónak minden álma, hogy bekerüljön az NBA-be – a szakértők szerint az idei drafton az elsők között szerződtetheti valamelyik profi csapat –, de közben nem feledkezik meg korábbi klubjáról, az ausztrál bajnokságban harcoló Illawara Hawks együtteséről, amelyről kiderült: súlyos anyagi problémákkal küzd és egyáltalán nem biztosított a fenntartása.

LaMelo Ball (18) legnagyobb álma mellett nem feledkezett meg korábbi csaptáról sem Forrás: forbes.com
LaMelo Ball (18) legnagyobb álma mellett nem feledkezett meg korábbi csaptáról sem Forrás: forbes.com
„Melo imádja az Illawara-drukkereket, tárt karokkal fogadták, így aztán, amikor megtudtuk, hogy gondok vannak a klubbal, úgy döntöttünk, megvásároljuk” – nyilatkozta Jermaine Jackson, a 18 esztendős játékos menedzsere az ESPN-nek, és hozzátette: Ball az NBA-pályafutására koncentrál, de a legmegfelelőbb személyeket szerződtetik majd arra a feladatra, hogy az ausztrál egyesületben kézben tartsák az ügyeket. Ezt nevezik klubszeretetnek. Az ügynök mindenesetre rávilágított arra is, hogy üzleti szempontból sem járna rosszul a fiatal játékos az ügylettel. Jackson szerint Ball és RJ Hampton volt az első két amerikai ifjú, akik önszántukból és tudatosan inkább profibajnokságban töltötték el a kötelező egy évet az NBA és a középiskola között, ezért a jövőben Ball lehetne az arca annak a programnak, amelynek keretében a Hawks tucatszámra csábítaná magához az amerikai toptehetségeket. LaMelo Ball édesapja, LaVar egyébként az elmúlt években minden eszközzel azon dolgozik, hogy mindhárom fia NBA-játékos legyen. A 22 éves Lonzo már a New Orleans Pelicans kosárlabdázója, a 21 esztendős LiAngelo viszont még nem jutott el a legjobbak közé, egyelőre a tartalékbajnokságban szerepel. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.