UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-04-08 14:18

Labdarúgás: a 21 éves Tajtinak esélyt sem adtak Lubinban a bizonyításra

A Barcelona utánpótlásából a DVTK-ba, majd a lengyel Zaglebie Lubinba igazolt 21 éves labdarúgó, Tajti Mátyás a csakfoci.hu-nak arról is beszélt, miért mellőzik jelenlegi csapatánál.

A korábban a Barcelona korosztályos csapatában is megfordult 21 éves Tajti Mátyás tavaly szeptemberben a DVTK-ból igazolt a Zaglebie Lubin együttesébe, pedig a 2018/19-es évadban ő volt a magyar első osztály legtöbbet szerepeltetett U20-as játékosa, összesen 1993 percet játszott, átlagosan a meccsek kétharmadát töltötte a pályán. A fiatal középpályás azonban váltott és ősszel nagy reményekkel érkezett a lengyel élvonal jelenleg 11. helyén tanyázó csapatába, de számításaiba hiba csúszott, hiszen eddig mindössze három bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz.

Forrás: zaglebie.com
Forrás: zaglebie.com
„Nagyon nehéz fél éven vagyok túl – mondta Tajti. – Érdekes szituációba csöppentem, amikor megérkeztem Lubinba. Már az aláírásnál mondták, hogy tegnap kirúgták az edzőt, ám nem estem kétségbe, hiszen az elnök és a vezető scout kérésére kerültem a klubhoz, három nappal később azonban az elnököt és a teljes vezetőséget is leváltották. Az új edző egyáltalán nem ismert, nem látott játszani és azoknak a játékosoknak adott lehetőséget az őszi szezon hátralévő részében, akik az előző trénernél is a pályán voltak. Az volt a legdühítőbb, hogy nem is adtak nekem esélyt arra, hogy megmutassam, mit tudok. Ha megkapom a játékidőt és lebőgök, rosszul játszom, akkor azt mondom, hogy rendben van, az én hibám, tegyenek ki.” A játékos arra a jelenetre is tisztán emlékszik vissza, amikor az új edző az egyik tréning után behívta az irodájába és arra kérte, ha több játéklehetőséget szeretne, akkor igyekezzen többet mutatni az edzéseken. „Mondtam, hogy rendben, de egyáltalán nem volt egyszerű többet mutatni ennél, mert mindig a meccsekre készültünk és az egyik csoportban voltak azok, akik játszottak, a másikban pedig akik alig jutottak lehetőséghez, így pedig nehéz megmutatni bármit is.” A fiatal a diósgyőrieknél édesapja, Tajti József sportigazgatósága alatt eltöltött időszak nehézségei mellett, arról is szót ejtett a csakfoci.hu-nak, hogy a mellőzése milyen irányban befolyásolhatja pozícióját az U21-es válogatottban. „A téli felkészülési időszakban Gera Zoltán szövetségi edző felhívott, kifejezte örömét, hogy játszottam az edzőmeccseken és hogy jól is ment a játék. Mondta, hogy fontos játékosa lennék válogatottjának, ezért fontos lenne az is, hogy többet játsszak a klubcsapatomban. Bízom benne, hogy továbbra is számít.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.