UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2020-04-14 16:47

Online versenyt indít a Magyar Torna Szövetség

A Magyar Torna Szövetség kitalálta, hogyan motiválhatja a sportolóit: online versenyt hirdetett öt korosztályban a fiúknak, akiknek videóra kell venniük az otthoni gyakorlatot, amit aztán előbb az egyesület, majd a szövetségi edzők zsűriznek.

Dobrovitz Ádám, Bátori Szabolcs és Balázs Krisztián ezúttal otthonról bizonyíthat Fotó: Freschli József/MATSZ
Dobrovitz Ádám, Bátori Szabolcs és Balázs Krisztián ezúttal otthonról bizonyíthat Fotó: Freschli József/MATSZ

A koronavírus-járvány miatt a tavaszi szezon összes hazai és nemzetközi tornaversenyét elhalasztották, emiatt a szövetség vezetősége kénytelen volt alternatív módszereket kidolgozni a tornászok edzettségi állapotának és motivációjának fenntartása érdekében. A szervezet úgy döntött, online erőpróbát szervez az utánpótláskorú fiúknak.

A viadal lényege, hogy az előre meghatározott− és a versenykiírás részleteiben is rögzített − gyakorlatok anyagát otthoni körülmények között rögzítik a fiatalok. A beküldött videókat a klubok − „házi megméretés keretében” − összegzik, és korosztályonként, illetve gyakorlatonként a legjobbakat feltöltik IDE.

Az egyesületeknek természetesen előzetesen is nevezniük kell, és legkésőbb május 4-én 12 óráig kell beküldeniük az általuk kiválasztott gyakorlatokat. A beérkezett anyagokat a felnőtt férfi szövetségi kapitány, Kovács István, a vezetőedző, Szűcs Róbert, valamint az utánpótlás szövetségi kapitány, Puskás Jenő és a vezetőedző, Rácz Attila értékeli. Az öt korosztályban meghirdetett versenyben az három helyezett kap díjat − korcsoportonként.

„A győri klubbal korábban beszélgettünk, és az ő képviselői is hasonlóképpen gondolkoztak, mint mi. A korosztályokon belül hirdettünk kisebb erőpróbákat. Ez most a továbbgondolt verzió: olyan elemeket választottunk ki, amelyek otthon is megcsinálhatók − ezek egyébként benne vannak a korosztályos erőfelmérésben is” − mondta Puskás a szövetségnek.

 További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.