UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-04-25 20:43

Amerikaifutball: meglepetések is születtek az NFL-draft folytatásában

Szombat hajnalban a második és a harmadik körrel folytatódott a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) játékosbörzéje. A Cincinnati Bengals a Clemson elkapóját, Tee Higginst választotta a 33. helyen, Tom Brady csapata, a Tampa Bay Buccaneers a védelemben erősített Antoine Winfield Jr.-ral. Sokak meglepetésére, a Philadelphia Eagles választása az Oklahoma irányítójára, Jalen Hurtsre esett.

Mi is közöltük már, hogy rekordnézettséget hozott pénteken hajnalban az NFL játékosbörzéje, a draft első köre. A holtszezon legfontosabb eseményét az idén a koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon nem egy helyszínen, hanem online tartották meg. A Las Vegasba tervezett parádé így elmaradt, de a járvány kitörése óta az Egyesült Államok első élő sportközvetítését így is 15.6 millióan követték a képernyők előtt, amire még nem volt példa az NFL történetében. Az eddigi csúcsot a 2014-es draft tartotta 12.4 millió nézővel.

Tee Higgins a Cincinnati Bengalsban folytatja Forrás: billswire.usatoday.com/
Tee Higgins a Cincinnati Bengalsban folytatja Forrás: billswire.usatoday.com/
Ahogyan az nso.hu megírta: az első választásával Joe Burrowt húzta a Cincinnati Bengals, a szombat hajnali második körben gyorsan szereztek is neki elkapót – Tee Higgins a Clemsonról érkezik a Bengalshoz. Nagyon sok kiváló képességű elkapó található az idei drafton, így nem meglepő, hogy az Indianapolis Colts is erről a posztról húzott, méghozzá Michael Pittmant – itt ráadásul szüksége volt az új irányítónak, Philip Riversnek egy elkapóra. Miután a Tampa Bay Buccaneers nagyon ráerősített a támadósorra – Tom Brady és Rob Gronkowski szerződtetése után Tristan Wirfs, támadófalembert választotta – most a második körben a védelmét biztosítaná be hosszú időre egy saftey-vel, Antoine Winfield Jr.-ral. Brady volt csapata, a New England Patriots nem a meggyengült offense-t próbálta javítani, hanem a defense-t akarta megfiatalítani Kyle Dugger safteyvel. Óriási meglepetés volt, hogy a Philadelphia Eagles az Oklahoma irányítóját, Jalen Hurtst vitte el, hiszen a csapat nem rég hosszabbított a 26 esztendős QB-val, Carson Wentz-cel. A Sasok szurkolói a közösségi médián hangot is adtak a nemtetszésüknek és az értetlenségüknek. A Detroit Lions azt a D'Andre Swiftet szerződtette, aki sokak szerint a legjobb futó az idei játékosbörzén. Sokan nem várták, de a Green Bay Packers is running backet választotta, A.J. Dillon személyében, majd a harmadik körben egy tight endet, Josiah Deguarát „adták” Aaron Rodgersnek, akinek sokkal inkább kellett volna egy elkapó − írja az nso.hu. További korosztályos híreink AMERIKAIFUTBALLBAN a sportági aloldalunkon