UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-04-28 18:23

Kézilabda: Pál Tamara reméli, hogy az ősztől még nagyobb szerep hárul rá az MTK-ban

A juniorválogatott irányítója Pál Tamara az első felnőttszezonját játszotta kölcsönben az NB I-es MTK Budapest színeiben. A 19 éves győri játékos állítja, rengeteget tanult az élvonalban.

Tizennégy mérkőzésen huszonnégy gólt szerzett pályafutása első NB I-es szezonjában az MTK Budapest együttesében kölcsönben kézilabdázó Pál Tamara. A 19 éves junior Európa-bajnok játékost a klub honlapján kérdezték bemutatkozó-esztendőről. Egészen más a ritmus, az elvárások, érettebb fejjel kell döntéseket hozni, nagyobb a nyomás. Győrben, a juniorok között húzóember voltam, és ha játszhattam a felnőttek között, az is többnyire már biztos vezetésnél történt meg. Az MTK-ban viszont ki kellett vennem a részem a küzdelemből, időbe telt, hogy felvegyem a ritmust. Keményebb pofonokat kapsz, felkészülnek rád, videóznak az ellenfelek, a legapróbb hibák sem férnek bele.”

Pál Tamara nem csak a padot koptatta az elmúlt szezonban Forrás: mtkbudapest.hu
Pál Tamara nem csak a padot koptatta az elmúlt szezonban Forrás: mtkbudapest.hu
A legjobb mérkőzését a DVSC ellen játszotta, amikor hét gólt szerzett és a csapat is győzött 36–33-ra. „Az volt eddig a legjobb teljesítményem az NB I-ben. Csapatszinten nyilván a Ferencváros elleni döntetlent említeném – bár én akkor nem játszottam –, csodálatosan küzdöttek a lányok, nagy fegyvertény, hogy megszorongattuk őket.” Az együttes házi gólkirálya és az NB I második legeredményesebb játékosa, az irányító Tóth Eszter Mosonmagyaróvárra igazolt, így Pálnak több feladata lehet az ősztől. „Kicsit talán nagyobb szerep hárul majd rám a következő szezonban, az se fontos, hogy milyen poszton számítanak rám, igyekszem a tudásom legjavát nyújtani. Szeretem a kihívásokat: felvenni a hátizsákot, és cipelni azt!” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.