UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2020-05-02 09:01

Az ifjúsági világbajnok Mamira Lucának már nagyon hiányzik a dzsúdó

A 40 kilogrammban ifjúsági világbajnok cselgáncsozóval, Mamira Lucával beszélgettünk a karanténidőszakról, az új súlycsoportjában tapasztaltakról, valamint az idei céljairól.

Habár a 40 kilogrammban ifjúsági világbajnok cselgáncsozó, a 15 éves Mamira Luca egy súlycsoporttal feljebb, a 44 kilósok között kezdte az új évadot, még mindig a negyvenesek ifi világranglistájának az élén áll. És ez így is marad még néhány hónapig, hiszen a koronavírus-járvány miatt a lajstrom „befagyott”. Az ifjú bajnok addig sem tétlenkedik, mi több, rengeteget készül:

Mamira Luca az idén is bizonyítana a világversenyeken Forrás: IJF
Mamira Luca az idén is bizonyítana a világversenyeken Forrás: IJF
„Elég nehezen bírom a veszélyhelyzetet, hiszen nagyon hiányzik már a dzsúdózás. Igaz, a húszéves bátyámmal, Bendegúzzal szoktam itthon küzdeni, de azért az mégsem ugyanaz, mint edzés- vagy akár versenyhelyzetben. Noha a klubom, a Toto Sport SE termébe az edzőmmel bemehetünk erősíteni, ettől függetlenül itthon is építek az erőnlétemre: húzódzkodom és súlyzóval dolgozom. Emellett heti kétszer megyünk futni − kedden és csütörtökön. A program egyébként egészen változatos: a Gellért-hegyre vagy a Margitszigetre járunk általában” − meséli Luca. A fiatal már tapasztalatot is szerzett az új kategóriájában, hiszen február elején ő is részt vett az idény eddigi egyetlen utánpótlásversenyén, amelyen a magyar csapat jelen volt: a follonicai Európa-kupa-viadalon. Túlzás lenne azt állítani, hogy jól sikerült az erőpróba, hiszen Mamira már a nyolcaddöntőben búcsúzott. Ugyanakkor nem akárkitől kapott ki: megismétlődött a szeptemberi, almati világbajnokság fináléja, ezúton viszont alulmaradt az olasz riválisával, Chiara Antonina Dispenzával szemben: „Még nem erősödtem bele kellőképpen a negyvennégy kilóba, de nem akarom erre fogni a vereséget: sokkal többet kellett volna indítanom. A viadalokról egyelőre nem sokat tudunk: az Európa-bajnokságot novemberre halasztották, a vb-ről pedig nincs információnk. Természetesen a célom az, hogy mindkét erőpróbáról aranyéremmel térjek haza, de akkor sem leszek elkeseredve, ha dobogóra állhatok!” További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.