UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-05-07 18:58

Jégkorong: szapporói hőssel erősít az FTC utánpótlásedzői stábja

Fiatal szakemberekkel bővült az FTC jégkorong-szakosztályának utánpótlásedzői gárdája: az U20-asok élére a korábbi sokszoros válogatott játékos Gröschl Tamást nevezték ki.

A 2008-as szapporói világbajnokságot is megjárt Gröschl Tamás irányítja a következő évadban az FTC junior jégkorongcsapatát – számolt be a klub honlapja. A 39 éves szakember 2017-es visszavonulását követően a KMH-nál vállalt munkát, előbb utánpótlástrénerként, aztán az Erste Ligás csapat segéd-, később vezetőedzőjeként.

Gröschl Tamás lett az FTC U20-as csapatának vezetőedzője Fotó: Somogyi Viktor
Gröschl Tamás lett az FTC U20-as csapatának vezetőedzője Fotó: Somogyi Viktor
A zöld-fehérek U18-asai is új vezetőedzőt kapnak az elmúlt szezonban az ifjúsági válogatott segédedzőjeként dolgozó Szaller Márk személyében. Don MacAdam, az FTC kanadai utánpótlás szakmai igazgatója a két új edző érkezésével kapcsolatban a klub honlapjának elmondta: „Izgatottan várom velük a közös munkát. Kiváló elegyét hozzák magukkal a komoly tapasztalatnak, a fiatalos energiának, a magas szintű játékosmúltnak és a válogatott csapatoknál is szerzett edzői rutinnak. Pontosan tudják, hogyan koncentráljanak a játékosok fejlődésére, emellett olyan képességekkel rendelkeznek, amelyek a teljes utánpótlásedzői gárdát erősebbé, felkészültebbé, rutinosabbá tehetik.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.