UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2020-05-13 14:45

Röplabda: négy tinédzser is kell a Kaposvár női csapatának

Négy fiatal szerződéshosszabbítását jelentette be a Kaposvár Extraligás női röplabdacsapata: Kalmár Viktória, Hegyi Bianka, Kump Aliz és Tóth Jázmin játékára is számítanak Somogy megyében.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapata az eredményességet nagyban megalapozó felnőttválogatottak és külföldi klasszisok mellett továbbra is előszeretettel alkalmazná a klub utánpótlás-akadémiájának játékosait. A somogyiak kedden négy fiatal szerződéshosszabbítását jelentették be. Eldőlt, hogy a felnőttegyüttes a következő évadban számít Kalmár Viktória, Hegyi Bianka, Kump Aliz és Tóth Jázmin közreműködésére is.

Kalmár az egyike a kaposvári ígéreteknek Forrás:  1mcmvolley.hu
Kalmár az egyike a kaposvári ígéreteknek Forrás: 1mcmvolley.hu
„Az elmúlt évadban mindannyian megmutatták, hogy komoly terveik vannak ezzel a sportággal, lehet rájuk számítani az edzéseken és az éles helyzetekben is” – fogalmaz az 1mcmvolley.hu. A 19 esztendős Kalmár Viktória három éve szerepel kaposvári színekben, tavaly részese volt a csapat Extraligába kerülésének, a vele egyidős Hegyi Bianka  négy évvel ezelőtt igazolt az egyesülethez a Nyugat-Balatoni RSE-től, és a közönség liberó és szélsőütő poszton is láthatta már szerepelni. „ Úgy érzem, a játék minden elemében fejlődtem, talán a mezőnymunkát emelném ki közülük. Viszont egyértelmű, hogy mentálisan léptem előre a legtöbbet, hiszen megtanultam nyugodt maradni a pályán, és ezáltal jobban tudtam teljesíteni. Fantasztikus érzés volt ilyen sok szurkoló előtt játszani” – összegezte az elmúlt évadot Bianka. Tóth Jázmin tavaly nyáron, akkor még 15 esztendősen csatlakozhatott a felnőttkerethez. „Meglepetésként ért a hír tavaly nyáron, és ez egy elég nagy ugrás volt számomra - emlékezett vissza a klub honlapján.  – Nagy megtiszteltetés volt ez a lehetőség, a fejlődésem szempontjából fontos állomáshoz érkeztem. Nagyon vártam a közös munkát a csapattal és az edzőkkel, és igyekeztem minden egyes edzésen bizonyítani, hogy számíthat rám a szakvezetés.”
Kaposváron számítanak a fiatalokra Forrás: 1mcmvolley.hu
Kaposváron számítanak a fiatalokra Forrás: 1mcmvolley.hu
A 16 esztendős, 186 centi magas Kump Aliz januárban a fejlődése érdekében Gödöllőről érkezett. A somogyi megyeszékhelyen a koronavírus-járvány kitörése előtt több mint 320 lány röplabdázott, és az elmúlt évadban a Kaposvári Röplabda Akadémia összesen tíz korosztályos csapatot versenyeztetett végig a különböző bajnokságokban. A klub fogalmazása szerint: „a mennyiség mellett egyre fontosabb tényező lesz a minőség, és az Extraligás felnőttcsapat vezetőinek célja, hogy az előttünk álló években a RÖAK minél több növendéke kapjon helyet a nagyok között. Sasa Nedeljkovic vezetőedző továbbra is folyamatosan figyeli az akadémia legtehetségesebb játékosait, és nem titok: aki megérdemli, az előtt továbbra is nyitva áll a felnőttcsapat kapuja.” A járvány miatt a hazai szövetség április elején az U15-ös korosztálytól fölfelé lefújta a röplabdabajnokságokat, így a női Extraligában sem hirdettek győztest. Az aranyéremre eséllyel pályázott az alapszakasz tabelláját négy pontos előnnyel vezető Kaposvár csapata is, amelyről kiderült, a következő évadban a Challenge-kupában indulhat, miután a szövetség a bajnoki és Magyar-kupa címvédő Vasas Óbuda gárdáját nevezte a Bajnokok Ligája-selejtezőre. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.