UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2020-05-15 12:49

Kajak-kenu: óvatos klubokba özönlöttek vissza a fiatalok

Az utánpótláskorú versenyzők szinte teljes létszámmal tértek vissza a hazai kajak-kenu egyesületekbe, amelyekben egyelőre az elővigyázatosság a legfontosabb.

A kajak-kenu szövetség honlapja arról tájékoztat, hogy az utánpótlás-nevelő egyesületekben már elkezdődött a munka a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos enyhítések után. Természetesen mindenütt szigorú szabályok mentén indult újra az élet, és az előírások betartásában a versenyzők, valamint a szülők is együttműködnek. A kajakkenusport.hu több klubot is megkérdezett a restartól.

A fiatalok várják, hogy újra versenyezhessenek Forrás: godikajak.hu
A fiatalok várják, hogy újra versenyezhessenek Forrás: godikajak.hu
Az UTE Tímár utcai vízitelepét közel két hónapig senki sem használhatta. Az egyesület az újranyitás után is nagy óvatosságot követel meg. „Sportolóink a telepre ötösével, 15 percenként érkeznek meg, előbb ellenőrizzük a testhőmérsékletüket, aztán az alapos kézmosást is – mondta Doma Gergő, az UTE kajak-kenu szakosztályvezetője. – Arra kértük a gyerekeket, hogy már átöltözve érkezzenek, és az öltözőket minél kevesebbet használják. A vízitelepre belépés után 15 perccel minden sportolónk vízre száll, edzés után pedig minél előbb távozniuk kell a létesítményből. Mindenkit nyilatkoztatunk a saját egészségi állapotáról, és arról is, hogy nincs beteg a családjában. A szigorú szabályok ellenére a versenyzők lelkesen járnak az edzésre.” Hasonló tapasztalatokat szereztek a 2019-es év legeredményesebb hazai klubjánál, az NKM Szegedi VE-nél is. „A versenyzőink közel százszázaléka edzésbe állt – tájékoztatott Sík Márton, az egyesület szakmai vezetője. – A múlt héten fokozatosan indítottuk újra az életet, először csak a nagyobbakat fogadtuk, de most már a legkisebbek is jöhetnek edzésre, délután telt ház van a telepen. A gyerekek átöltözve érkeznek az edzésre, a szülők a kapuig hozhatják őket. Onnan az edzőké a felelőség, ellenőrzik a kézfertőtlenítést, majd a füves területen eligazítást tartanak, és utána kezdődhet a vízi munka. A klubházat, az öltözőket, és a konditermeket zárva tartjuk. A tréningek csúsztatva kezdődnek, és az edzők kizárólag csak a saját csoportjukkal foglalkozhatnak.” A szigorúak járványügyi intézkedések mindenhol prioritást élveznek. A szövetség beszámolója alapján, így van ez többek között Dunaújvárosban a Dunaferr SE-nél és Szarvason is. „A létesítmény területére nem engedünk be szülőket, az edzések előtt és után pedig nem maradhatnak a gyerekek játszani, beszélgetni, hanem mindenkit, amilyen gyorsan csak lehet, hazaküldünk. Szerencsére nálunk sem morzsolódott le senki, a csoportok teljes létszámmal működnek az újranyitás után is” – ismertette a helyzetet a Szarvasi Kajak-Kenu Club elnöke, Szűcs Mihály.   További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.