UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-05-22 08:05

Kézilabda: közösen indul a Szent István SE és a NEKA a női NB I-ben

A Szent István SE és a Nemzeti Kézilabda Akadémia stratégiai együttműködést kötött, mely szerint a következő bajnoki évadban SZISE–NEKA néven indítanak csapatot a női NB I-ben.

Az idei, végeredmény nélkül zárult bajnokságban a Szent István SE az NB I-ben kieső, míg a NEKA az NB I/B-ben feljutó helyen állt. Ez adta az alapot ahhoz, hogy a két sportszervezet vezetői a felnőtt női mezőnyben való közös indulás lehetőségét megfontolják. Stratégiai együttműködő partnerként ebben a konstrukcióban a SZISE a versenyeztetésért, a NEKA pedig a képzésért lesz felelős – áll a balatonbogláriak közleményében.

A NEKA kapusa, Magera Noémi nagy lehetőségnek tartja, hogy az NB I-ben védhet Forrás: neka.hu
A NEKA kapusa, Magera Noémi nagy lehetőségnek tartja, hogy az NB I-ben védhet Forrás: neka.hu
A csapat gerincét a válogatottal ifjúsági Európa-bajnokságot is nyert utánpótláskorú NEKA-játékosok képezik, akik amatőr sportolói szerződéssel rendelkeznek, de a játékoskeret kialakítása még folyik. A SZISE–NEKA felkészülésének, illetve hazai mérkőzéseinek helyszíne Balatonboglár lesz, a csapatot ifj. Kiss Szilárd és dr. Woth Péter irányítja majd. Mindkét klub célja az, hogy ezzel a társulással a magyar kézilabda utánpótlásának érdekeit szolgálja, hiszen olyan folyamatos játéklehetőséget teremt sok tehetséges kézilabdázónak, amely során magas színvonalú képzést, kiemelkedő sporttudományos hátteret is kapnak, miközben fejlődésük felgyorsulhat.

Vélemények: Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője: „Ez a stratégiai együttműködés nem csupán azért fontos számunkra, mert életpályamodellt tudunk adni a fiatal játékosainknak, hanem szolgálja a magyar kézilabdázás utánpótlásának egyetemes érdekeit is. Ez pedig a Nemzeti Kézilabda Akadémia egyik legfontosabb küldetése.” Ifj. Kiss Szilárd, a NEKA edzője: „Nagyon fiatal csapattal indulunk az élvonalban, és mindent megteszünk, hogy bizonyítsunk: a gyerekek szempontjából ez egy remek lehetőség. Igyekszünk erősíteni, de alapvetően a tavalyi csapatra építünk, amelyben a 2019-ben Európa-bajnokságot nyert ifjúsági válogatott több tagja is szerepelt. Tárgyalásokat folytatunk még további fiatal magyar játékosokkal, dolgozunk a végső keret kialakításán.” Magera Noémi, a NEKA kapusa: „Boldog vagyok, nagy előrelépés ez nekem és a csapatnak is. A lehetőség adott arra, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból. Fiatal csapat lévén vannak még lemaradásaink, de nyáron lesz időnk sok mindent pótolni. Szeretnék fontos tagja lenni a csapatnak, célom, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Nagyon várjuk a kezdést!”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.