UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-05-26 16:14

Vízilabda: a világ egyik legeredményesebb pólósa, Szlobodan Nikics az FTC utánpótlásedzője lesz

Szlobodan Nikics személyében olimpiai-, háromszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok edzője lesz a Ferencváros 2006-os születésű fiatalokból álló vízilabdacsapatának.

A 37 éves klasszis, Szlobodan Nikics veszi át a Ferencváros 2006-os születésű fiatalokból álló vízilabdacsapatának irányítását – számol be a klub honlapja. A 355-szörös szerb válogatott, többek között olimpiai-, háromszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok center 2017 és 2019 között játékosként erősítette a zöld-fehéreket, és gyakorlatilag mindent megnyert, hiszen a magyar bajnoki és kupagyőzelem mellett a Bajnokok Ligája- és az Európai Szuperkupa-trófeát is magasba emelhette.

Nikics az FTC stábjában folytatja Forrás: fradi.hu
Nikics az FTC stábjában folytatja Forrás: fradi.hu
„Tényleg sok helyen játszottam korábban, ezért bizton állíthatom, hogy ez a klub a legjobban szervezett és felszerelt egész Európában. Azt láttam, hogy a Fradinak nagy céljai vannak a vízilabdában és ehhez szívesen csatlakozom” – mondta Nikics, aki pályafutása utolsó évében a koronavírus-járvány miatt idő előtt lezárt szezonban a Vasas Plaket csapatát erősítette. „Ahogy egy játékosnak, úgy az edzőnek is fel kell építenie magát. A gyerekekkel való munka jó alapot adhat ahhoz, hogy minél jobb edző legyek. Ez egy új kihívás lesz nekem is, valami olyan, amire már készültem, hiszen nekem is van két gyermekem. Látom őket felnőni, és ha a fiatal pólósokat nézem, arra gondolok, hogy egy edzőnek nem csak vízilabdázni kell megtanítania őket" – tette hozzá Nikics, aki amellett, hogy minél több tapasztalatát szeretné átadni a fiataloknak, arra is meg akarja majd tanítani a jövő generációját, miképpen váljanak „jobb emberré”. Mindezt testközelből. „Mindenképpen szeretném majd a medencében bemutatni a különböző gyakorlatokat, a védekezést, a blokkolást, hogy hogyan kell támadást építeni és még sorolhatnám tovább a végtelenségig. Nem fog nehezemre esni beugrani a vízbe, hiszen csak három hónapja hagytam abba a játékot. Szeretném ebben a szerepben is a legjobbat adni és ki akarom használni ezt az esélyt, amit a klubtól kaptam.” További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.