UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-06-05 13:17

Kézilabda: valóra vált Élesék álma az NB I-be kerüléssel

Csütörtökön lett teljes a kézilabda NB I mezőnye, a férfiak között a Vác visszalépése miatt a nagyon fiatal kerettel készülő Veszprémi KKFT együttese indulhat. A klub ügyvezető igazgatóját, Éles Józsefet kérdeztük.

A kézilabda-bajnokságok félbeszakításának, illetve törlésének az egyik legnagyobb vesztese az akkor a férfi NB I/B Nyugati csoportját magabiztosan vezető Veszprémi KKFT volt. Az Éles Kézisulira épülő egyesület fiatal játékosai így joggal voltak csalódottam, ám végül minden jóra fordult. „Titkon mindenki bízott benne – kezdte honlapunknak Éles József, a Veszprémi KKFT ügyvezető igazgatója, az Éles Kézisuli alapítója. – Tudtuk, hogy a Vác nem nevezett a Cegléd pedig visszalépett, de így is örömtánc volt az irodában, amikor megcsörrent a telefon, és kiderült: jövőre az NB I-ben bizonyíthatunk. Nagyon hálásak vagyunk a szövetségnek, amiért mellénk álltak, és szakmai alapon hozták meg ezt a döntést.”

Jövőre NB I-es lesz a Veszprémi KKFT együttese Forrás: veszpremikse.hu
Jövőre NB I-es lesz a Veszprémi KKFT együttese Forrás: veszpremikse.hu
Az egykori legendás veszprémi játékos elmondta, hatalmas öröm neki megélni, hogy azok a játékosok, akik a kézisuli indulása óta náluk edződnek, szeptembertől a legmagasabb szinten bizonyíthatnak a klub színeiben. „Ennél nagyobb szakmai büszkeséget el sem tudok képzelni. Bármi is lesz a sorsunk, ezeknek fiatalok hatalmas lehetőséget kaptak, hogy az élvonalban edződhetnek. Továbbra is húsz-huszonegy éves játékosok alkotják majd a csapat gerincét, így előre leszögezhetjük, hogy a rutin nagyon fog hiányozni, és a topcsapatokkal nehéz lesz versenyezni. De azért leszünk ott, hogy tanuljunk.” A korábbi világválogatott úgy látja, ha most pozitív irányba indulnak el a folyamatok, abból a magyar kézilabda is profitálhat. „Borzasztó minden, ami a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban történt, de a magyar kézilabdának esélyt is jelenthet, eltűnhetnek a külföldiek, nagyobb szerep juthat a fiatal hazai játékosoknak. Egyelőre nem árasztják el a bajnokságot, de egy-két éven belül nagyon éles versengés alakulhat ki, sokat erősödhet a liga. Ha így lesz, akkor hiszem, hogy a magyar kézilabdának komoly jövője lehet, és érmekért harcolhat a válogatott.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.