UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-06-12 16:38

Úszás: Nagy Réka reméli, nem vesztette el az utolsó junior Európa-bajnokságát

Az FTC 17 éves úszója, Nagy Réka utolsó korosztályos évét felborította a koronavírus-járvány; az EYOF-aranyérmes versenyzővel az utánpótlás-pályafutásáról és az előtte álló kihívásokról beszélgettünk.

Több válogatott úszó utolsó utánpótlásszezonját érintette érzékenyen a világon keresztülsöprő koronavírus-járvány. Törölték a nyári, aberdeeni junior Európa-bajnokságot, az idén biztosan nem rendeznek jelentős nemzetközi viadalt. Közéjük tartozik az FTC 17 éves versenyzője, Nagy Réka is, aki immár több mint egy éve a Népligetben készül. Igaz, a járvány miatt az utóbbi hónapokban neki is kellett kényszerpihenőt tartania.

Nagy Réka jövőre még elindul a junior Eb-n Forrás: MÚSZ
Nagy Réka jövőre még elindul a junior Eb-n Forrás: MÚSZ
„Elsősorban fejben volt nehéz tartani magunkat, hiszen nem volt előttünk az idei terv, nem tudtuk, hogy mi a következő lépés – mondta honlapunknak a kétszeres EYOF-aranyérmes Nagy Réka. – És úszóként természetesen a víz is hiányzott. A medence egészen másik közeg, hiába zajlik a szárazföldi munka, az erősítés, a vízérzéket és a vízfekvést másképpen nem lehet megszerezni, ezért az is nagyon hiányzott.” A válogatott sportoló elmondta, a szokatlanul hosszú évközi pihenő után nem mentek rögtön fejjel a falnak, fokozatosan kezdték újra a munkát. Szeretné megtartani az eddigi számait, továbbra is a vegyesre, a pillangóra és a gyorsra koncentrál. Na meg abban is bízik, hogy nem vesztette el az utolsó junior Európa-bajnokságát: „Nagyon vártam ezt a versenyt, hiszen ez lett volna az utolsó junior Európa-bajnokságom. Csalódás lenne, ha ettől a lehetőségtől elesnék, ezért abban bízom, hogy a jövő évi versenyre kitolják a korosztályokat, és még a mi generációnk is részt vehet.” Mert az idén utoljára utánpótláskorú, januártól már hivatalosan a felnőttmezőnyhöz tartozik. „Ha ez elmúlt éveket nézzük, a győri EYOF volt a legsikeresebb versenyem, és az is áll a legközelebb a szívemhez. Az azt követő években folyamatosan erősödött a mezőny, én pedig próbáltam a lépést tartani, így lesz ez a felnőttek között is. Próbálok majd elsősorban magamra koncentrálni, mert tudom, nem valószínű, hogy az első évben fogom megváltani a világot.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.