UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-06-22 12:14

Vízilabda: Dobi Dorina a dobogóig motiválná társait Egerben

A 17 éves korosztályos válogatott vízilabdázó, Dobi Dorina az Eger női ob I-es csapatában is olyan meghatározó játékossá válna, mint az ifiegyüttesben, amelynek csapatkapitánya lesz, és amellyel a dobogóra tör.

A hosszú szünet után az Eger női vízilabdacsapata visszatért a medencébe, és az edzéseken újra előkerült a labda is. Az egriek a koronavírus-járvány miatt korábban véget ért bajnokságban az ötödik helyen álltak a zárórakor, összesen 12 meccset tudtak lejátszani, ezekből 8 találkozón kapott lehetőséget az egyesület korosztályos válogatott ígérete, Dobi Dorina.

Dobi Dorinára új szerepkör is vár a következő évadban Fotó: Polák Zsófia
Dobi Dorinára új szerepkör is vár a következő évadban Fotó: Polák Zsófia
A 17 éves játékos elég gyorsan küzdötte fel magát az élvonalba: a vízilabdával megközelítőleg három éve kezdett komolyabban foglalkozni, Biros Péter vezetőedző az előző idényben mégis őt foglalkoztatta az egyik legtöbbet az utánpótláskorúak közül. „Soha nem volt fordult még elő, hogy két hétnél többet kelljen kihagynom a vízilabdaedzésekből, ezért elég nehezen viseltem a mögöttünk lévő időszakot – mondja Dobi. – De természetesen igyekeztem magam formában tartani, úgy érzem, ez a lehetőségekhez mérten sikerült is, most pedig, hogy visszatértünk, nagyon örülök. Először csak úsztunk, aztán lassan elővettük a labdát is, ami azért mégis csak fontos kelléke a sportágunknak. A felnőttkeret átalakul, még ismerkedünk az újakkal, akik egytől-egyig kedvesek. Bízom benne, a következő évadban még több szerephez fogok jutni az ob I-ben. Az a célom, hogy minél többet játsszak és olyan húzóember legyek, mint az ificsapatban.” Az ifigárda az előző évadban a harmadik helyen rekedt. Dobi 59 góljával a góllövőlista negyedik helyén zárt, ugyanabban a pozícióban, mint a játékosok ranglistáján. Nála csak a Szentesre szerződött Kolarova Tamara volt többször eredményes, ők ketten dobták a csapat góljainak nagyjából felét. „A következő idényben én leszek a csapatkapitány, és szeretnék jó helyezést elérni – folytatja az egri születésű pólóslány. – Mindenkit úgy igyekszem motiválni, hogy a társaimnak is az legyen a célja, mint nekem: a dobogó. Az ificsapatból eddig is többen játszottak fel a felnőttbe, most is összevontan készül a két együttes. Úgy gondolom, ennek is összekovácsoló ereje van, így még jobbak leszünk az előttünk álló idényben.” Az Egri Vízilabda Klub elnöke, Szécsi Zoltán is kijelentette, a jövőben még nagyobb szerepet szánna a klub a saját utánpótlásának, a férfi- és a női csapat is jobban támaszkodna a korosztályos játékosokra. „Sok a tehetséges fiatalunk, akiket ha minél hamarabb feltolunk, hogy magasabb szinten játsszanak, annál gyorsabban jön ki belőlük a bennük rejlő játéktudás. Helyt adok a szemléletnek, miszerint, aki mindig étterembe jár, az sosem fog megtanulni főzni. Ahogy Benedek Tibor szakmailag összerakta az UVSE-t, úgy tervezzük mi is újra felépíteni az Egert Biros Péterrel.” További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon