UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-06-23 09:02

Vízilabda: Kudella Panna lett a III. kerületi TVE nagy fogása

A 18 éves korosztályos válogatott vízilabdázó, Kudella Panna a Szentesből igazolt a III. kerületi TVE-be – jelentette be a fővárosi klub hétfő este.

Hétfő este a III. kerületi TVE női vízilabdacsapata honlapján jelentette be, hogy szerződést kötött a juniorválogatott egyik legnagyobb ígéretével, Kudella Pannával. A 18 éves játékos hét év után távozott Szentesről, ahol már három ob I-es évadban is szerepelt, a rendszerint dobogóért küzdő ifjúsági együttest pedig csapatkapitányként vezette.

Kudella Panna a fejlődése érdekében döntött a III. kerületi TVE mellett Fotó: Vidovics Ferenc
Kudella Panna a fejlődése érdekében döntött a III. kerületi TVE mellett Fotó: Vidovics Ferenc
A 2016/17-es kiírásban az ifikkel, egy évvel később a serdülőkkel lett bajnok, a korosztályos nemzeti csapattal számos világversenyen járt, legnagyobb sikereként a három évvel ezelőtti ifjúsági Eb-bronzérmet emlegethetjük. Panna év elején úgy fogalmazott honlapunknak, hogy „ha csapatot is váltok, olyan helyre megyek, ahol a meccs elejétől a végéig meghatározó játékosként lehetek vízben – ahol a siker rajtam áll vagy bukik”. Nos, a befutó a Lukács Dénes irányította, jó néhány rutinos klasszissal megfűszerezett III. kerületi TVE lett. Ebből is adódott a kérdés, hogy rátalált-e az elképzeléseinek megfelelő gárdára? „Sokat számított a döntésemben, hogy Dénes a válogatottban is edzőm. Remek szakembernek és embernek tartom. Nem mellesleg olyan játékosok játszanak nálunk, mint Kisteleki Dóra vagy Drávucz Rita. Velük edzhetek együtt. Úgy éreztem, hogy váltanom kell. Mindenképpen Budapesten szerettem volna folytatni, és azt gondolom, a fővárosi csapatok közül a III. kerület a legideálisabb a számomra, hiszen nem a cserepadon szeretnék ülni. Úgy vagyok vele, 18 évesen minden egyes meccsen az utolsó percig a vízben kell legyek, mert így fejlődhetek a legjobban.” Panna hozzátette, hogy az új társak nagy részét már ismerte korábban, bár legjobb barátnője, a szintén korosztályos válogatott Petőváry Luca ősztől az Egyesült Államokban folytatja karrierjét.
A III. kerületi TVE-hez aláíró Kudella Panna úgy érzi, most jött el a váltás ideje Forrás: III. kerületi TVE
A III. kerületi TVE-hez aláíró Kudella Panna úgy érzi, most jött el a váltás ideje Forrás: III. kerületi TVE
„Nagyon pozitívan fogadtak a csapattársak, az első pillanattól kezdve mindenki sokat segít, én pedig sokat tanulok tőlük. Például már Kisteleki Dóri lennmaradt velem edzés után, és mutatott egy-két gyakorlatot. Még igazán az elején vagyok, de nagyon jó úton haladok.” A szentesieknél meghatározó játékos pályafutásában az is újdonság lesz, hogy a következő szezontól már nem kell ifimérkőzéseket játszania, hiszen 2001-es születésűként kiöregszik a korosztályos bajnokságból. „Szentesen arra számítottak, hogy legalább még egy évet maradok, így elég nehezen fogadták a döntésem, de elfogadták. Már tavaly is fontolgattam az eligazolást, most jött el az ideje. Az ifimeccseket mindig is szerettem, abban a közegben is akadt tanulnivaló. A csapatkapitányi szerepben jó érzés volt, hogy hallgattak rám a lányok. Viszont a szombati, erős ob I-es találkozók után vasárnap, ha még többszáz kilométert kellett utazni, és elment az egész nap, az picit megterhelő volt. Ebből a szempontból nem bánom, hogy túl vagyok rajta, de természetesen lesznek olyan dolgok, amik hiányozni fognak. A III. kerületben csak a felnőttmérkőzésekre kell koncentráljak. A csapatban minden adott a továbblépésemhez, de az, hogy hogyan és mennyit fogok fejlődni, az itt is csak rajtam áll.”  További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon