UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-06-24 18:02

Kosárlabda: Kiss Angelikára (19) is számít Székely Norbert a felnőtt női válogatott összetartásán

Az Aluinvent DVTK 19 éves centere, Kiss Angelika lehetőséget kap a felnőtt női kosárlabda-válogatott június 29-én kezdődő, székesfehérvári összetartásán. Székely Norbert szövetségi kapitány egyebek mellett a fiatalításról is szót ejtett a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Kiss Angelika (19) is bizonyíthat a felnőtt női válogatott négyhetes összetartásán Forrás: dvtk.eu
Kiss Angelika (19) is bizonyíthat a felnőtt női válogatott négyhetes összetartásán Forrás: dvtk.eu
A kényszerű és hosszú kihagyás után hétfőtől négy héten át tart a magyar női kosárlabda-válogatott nyári edzőtábora Székesfehérváron, ahol kemény és szisztematikus munka vár a fiatal keretre. Székely Norbert 18 fős névsorát böngészve, egyetlen utánpótláskorú lányt találunk benne, méghozzá az Aluinvent DVTK 19 éves centerét, Kiss Angelikát. „Az 1999-es korosztályból is kipróbálunk játékosokat, Kányási Veronikát és Mérész Beatrixet, akik már a felnőttek közé tartoznak. Dúl Pankát, Dombai Rékát és Tóth Orsolyát is figyeljük, de mivel ők még jövőre is utánpótláskorúak lesznek, fontos, hogy előbb saját korosztályukban mutassák meg, mit tudnak. A tizenkilenc éves Kiss Angelika viszont velünk lesz, ez az én döntésem. A legutóbbi idényben olyan erényeket csillogtatott, hogy úgy érzem, ott kell lennie a felnőttek között" – nyilatkozta a szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak, aki nemrég honlapunknak adott interjújában úgy fogalmazott: elvárja, hogy több fiatal több játékpercet kapjon a felnőtt női kosarasok élvonalbeli bajnokságában.

A magyar válogatott kerete: Aho Nina, Kányási Veronika, Kiss Angelika, Pusztai Petra (mind Aluinvent DVTK Miskolc), Barnai Judit, Dubei Debóra, Török Ágnes, Weninger Virág (mind Uni Győr Mély-Út), Bálint Réka, Studer Ágnes, Zele Dorina (mindhárom Atomerőmű KSC Szekszárd), Horváth Bernadett, Lelik Réka (mindkettő NKE-FCSM Csata), Katona Szidónia (TFSE-MTK), Kiss Virág, Licskai Zsófia, Raksányi Krisztina (mindhárman klub nélküliek), Mérész Beatrix (ELTE BEAC Újbuda)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.