UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-06-28 17:56

Kosárlabda: hétfőn kezdi meg a munkát az U20-as női válogatott

Az U20-as női kosárlabda-válogatott vezetőedzője, Gáspár Dávid legfőbb feladata az lesz a hétfőn kezdődő tizenegy napos összetartáson, hogy megismerkedjen azokkal a játékosokkal, akikkel korábban még nem dolgozott együtt.

Hétfőn kezdi meg a munkát Gáspár Dávid az U20-as női válogatottal Forrás: FIBA
Hétfőn kezdi meg a munkát Gáspár Dávid az U20-as női válogatottal Forrás: FIBA
Hétfőtől Székesfehérváron dolgozik tizenhat fős kerettel az U20-as női kosárlabda-válogatott. Az idén nyáron nem lesznek korosztályos kontinenstornák, így a korosztályos nemzeti együttesek már a jövő évi versenyekre tervezett csapattal kezdik meg a munkát; igaz ez az U20-as csapatra is, amely tizenegy napos programot teljesít. „A vírushelyzet miatt maximalizálva volt az edzőtábor hossza. A feladatom legfőképpen az lesz, hogy megismerkedjek azokkal a játékosokkal, akikkel eddig nem dolgoztam együtt vagy csak a fiatalabb korcsoportokban láttam játszani. Az ismerkedésről szólhat tehát ez az időszak. Próbáljuk ezt a tizenegy napot úgy felhasználni, hogy a védekezésben és a támadásban átbeszéljük az alapelveket. Ezzel, ha nem is óriási, de egy kis lépést teszünk előre a csapatépítésben” − nyilatkozta Gáspár a wbasket.hu-nak.

Az U20-AS NŐI VÁLOGATOTT KERETE Angyal Barbara (NKE-FCSM Csata), Bacsó Zsófia (DVTK Akadémia), Boros Júlia (NKE-FCSM Csata), Budácsik Dorottya (Vasas Akadémia), Dombai Réka (UNI-Győr), Horváth Fruzsina (St. Francis Brooklyn College), Juhász Angéla (ELTE BEAC Újbuda), Keita Aya Júlia (UNI-Győr), Madár Eszter (Vasas Akadémia), Mányoky Réka (NKE-FCSM Csata), Révész Luca (VBW CEKK Cegléd), Rozmán Lilla Anna (Széchenyi KA; UNI-Győr), Tóth Franka (Aluinvent DVTK), Varga Sára (Sopron Basket), Vég-Dudás Anna (Aluinvent DVTK) és Wentzel Nóra (PEAC-Pécs)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.