UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-06-29 20:01

Labdarúgás: a fiatalokért indít tartalékcsapatot az FTC a harmadosztályban

Az utánpótlás-bajnokságokban edződő, vagy azokból kiöregedő labdarúgók számára szeretne alternatívát kínálni a Ferencváros, amely Máté Csaba és Leandro vezetésével tartalékcsapatot indít az NB III-ban.

A Ferencváros honlapján jelentette be, hogy tartalékcsapatot indít a harmadosztály 2020/2021-es idényében, miután a hazai szövetség engedélyezte azt az élvonalbeli egyesületeknek. Ez remek lehetőséget teremt a fiatalok számára, hiszen a szövetség szabályai szerint a fiókgárdák esetében a sportszervezetek maximum négy 1999. december 31-nél korábban született labdarúgót szerepeltethetnek. Az FTC alakuló együttesének vezetőedzője Máté Csaba lesz, Leandro játékos-edzőként csatlakozik a csapathoz.

Máté Csaba irányítja majd a tartalékcsapatot  Forrás: fradi.hu
Máté Csaba irányítja majd a tartalékcsapatot Forrás: fradi.hu
„Magyarországon nincs U21-es bajnokság, mi azonban szeretnénk, ha azok a játékosok, akik hosszú évek óta itt vannak, nem minden esetben folytatnák máshol a pályafutásukat – mondja Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a fradi.hu-nak. – Ezzel ugyanis a Ferencváros esetlegesen hátrányba kerülhet. Most lehetőség van NB III-as együttest indítani, amivel élni akartunk. Az U19-ből kiöregedők és azok számára is hasznos lehet ez, akiknek vissza kell nyerniük a formájukat. Így nem kell tehát 19 éves korban beszüntetnünk a gyerekek foglalkoztatását, tovább tudjuk vinni őket. Vannak, akik csak később érnek be, így nekik is lesz lehetőségük a Fradiban maradni.” Az első számú együttes vezetőedzője, Szerhij Rebrov szerint pozitívum, hogy a második csapat által a fiatalok hamarabb játéklehetőséghez jutnak a felnőttek között. „Tehetséges ifijátékosaink vannak, akiknek van jövőjük a klubnál. Az NB III-ban szereplő csapat kiváló lehetőség lesz a számukra, hogy a megfelelő ütemben haladjon a fejlődésük. Nagyszerű kezekben lesznek, hiszen Máté Csaba, valamint Leandro is segíti őket, és természetesen én is figyelemmel követem majd, kik azok, akik odakerülhetnek az első csapathoz.” „Fontos, hogy szoros együttműködés alakuljon ki a két csapat közt – vélekedik Máté Csaba. – A vezetőség olyan embert szeretett volna a csapat élére, akin keresztül gördülékenyen folyhat a munka az NB I-es és az NB III-as csapat között. Nagy Ádám és Nagy Dominik az NB III-at megjárva kerültek a Fradiba, de említhetnénk Csontos Dominikot is, aki az utánpótlásból indulva már az első kerettel van.  A legfontosabb a fejlődés, a Fradi kötelékén belül pedig jó körülmények között dolgozhatnak a játékosok, mindenki tisztában van a rá váró kihívásokkal.”  További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.