UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-06-30 18:19

Kézilabda: nem egy rövid NB I-es álomban gondolkoznak a Veszprémi KKFT játékosai

A Vác visszalépésével feljutott, és utcahosszal a férfi kézilabda NB I legfiatalabb együttese lett a Veszprémi KKFT. A csapat vezetőedzőjével, Tombor Csabával beszélgettünk a felkészülésről, valamint a két nagy igazolásról, Borbély Ádámról és Fazekas Nándorról.

Elveszettnek hitt álmok után története első élvonalbeli szezonjára készülhet a Veszprémi KKFT férfi kézilabdacsapata. A szinte kizárólag utánpótláskorú és saját nevelésű játékosokra építő együttes magabiztosan vezette az NB I/B Nyugati csoportját, amikor jött a koronavírus-járvány, és a szezon törlése. A Vác visszalépést követően azonban új lehetőségek nyíltak, és végül az első osztályban indulhat az Éles Kézisulira épülő gárda.

Tombor Csaba bízik fiatal csapata bennmaradásában Forrás: Veszprémi KKFT
Tombor Csaba bízik fiatal csapata bennmaradásában Forrás: Veszprémi KKFT
A klub ügyvezetője, az egykori veszprémi legenda, Éles József a döntés megszületésekor kijelentette, nem változtatnak addigi stratégiájukon, továbbra is a fiatal játékosok és a magyar kézilabda érdekeit tartják szem előtt, s ezt az együttes vezetőedzője is megerősítette. „Immár végleges a keretünk, huszonkét év lett a keretünk átlagéletkora – mondta honlapunknak a szintén korábbi Veszprém-játékos Tombor Csaba, majd kitért az igazolásokra is. – Tóth Attila és Szakály Benedek érkezett, míg Vajda Huba kölcsönben lesz nálunk, és természetesen ne felejtsük el a válogatott Borbély Ádámot sem, aki hatalmas fogás, remek hozzáállású kapus, és azt várjuk tőle, hogy stabilitást adjon a fiataloknak.” A csapat július 6-án, vagyis hétfőn kezdi a felkészülést, az első edzőmeccsüket 22-én játsszák, a következő hetekben találkoznak a Balatonfüreddel, a Tatabányával és a már szokásosnak mondható csehországi tornára is elutaznak, amelyen osztrák, cseh és lengyel élvonalbeli együttesekkel mérkőznek.  Tombor szerint erre azért van szükség, mert máskülönben nem tudná felvenne ezt az NB I-es ritmust a szemtelenül fiatal alakulat. „Összejött az álmunk a feljutással, most a következő hetekben, hónapokban azon kell dolgoznunk, hogy ne csak egy szezonon át tartson. Rengeteget kell majd melóznunk, hiszen szinte mindenben le vagyunk maradva az ellenfeleinkhez képest. De az előnyükre válhat, hogy régóta együtt dolgozunk, egységesek a srácok és nagyon tudnak küzdeni. Nagyon bízom benne, hogy bizonyítjuk, miért vagyunk itt, és kiharcoljuk a bennmaradást.”
Az idén visszavonult Fazekas Nándor a csapat új másodedzője Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport
Az idén visszavonult Fazekas Nándor a csapat új másodedzője Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

Ikon a padon Borbély Ádám mellett egy másik nagy igazolást is összehozott a következő évadot az NB I-ben kezdő Veszprémi KKFT. A csapat másodedzője a szezon végén visszavonult, 238-szoros válogatott Fazekas Nándor lett, aki más fiatalok mellett legidősebb fia, a 16 éves Gergő munkáját is irányíthatja. „Olyan emberekkel szerettem volna a stábban együtt dolgozni, akik a munkában hisznek, és Nándi Elek Lászlóhoz hasonlóan egyértelműen ilyen sportember. Igazi ikon, nagy munkabírású, pozitív személyiség, biztos vagyok benne, hogy rengeteget tud majd nekünk segíteni.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.