UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-07-05 19:40

Fallabda: Chukwu Hannah nyomja, aztán csak jön egy verseny

„Minden edzésen odarakom magam, és ez nem attól függ, hogy lesz-e Eb vagy sem” – mondja a Mol Alapítvány által támogatott, 17. születésnapja előtt álló fallabdázó, Chukwu Hannah.

A tatabányai Squashberek SE fallabdázója, a 17. születésnapját a napokban ünneplő Chukwu Hannah legutóbb márciusban szerepelt nemzetközi versenyen, akkor a juniorok osztrák nyílt bajnokságát nyerte meg, nem sokkal korábban pedig ugyancsak első helyen végzett az Európa legjobb korosztályos játékosait felvonultató, németországi U19-es viadalon. Nem csoda, hogyha megkérdezik tőle, mikor kapott ki utoljára, egy pillanatra elgondolkodik:

Chukwu Hannah végig edzésben tartotta magát Forrás: pixatlon.de
Chukwu Hannah végig edzésben tartotta magát Forrás: pixatlon.de
„Hú, nem is tudom. Talán a British Junior Openen” – válaszol. Az pedig még január első hetében volt, és ha más nem is rémlik neki év elejéről, az minden bizonnyal felsejlik, hogy nagyon elégedetlennek látszott, miután „csak” a legjobb nyolcban zárt az utánpótlás-világbajnokságként becézett eseményen. Farkas János maximalista tanítványa a kényszerszünetben sem pihent. Bár pontosan nem tudta, hogy mire készül, ahogyan megszokta, napi két kemény edzéssel tartotta formában magát. Nemrégiben már Prágában tréningezett klubtársa, a sportág egyik legjobb hazai játékosa, az Eb-negyedik Farkas Balázs kíséretében. „Mindkettőnknek kiváló alkalom volt a gyakorlásra, mert a felnőtt- és az utánpótlásmezőnyben is igen nívós ellenfelek ellen játszhattunk. Én egy cseh fiúval és a második számú cseh női játékossal edzettem, ez a változatosság mindig pozitív. Itthon ugyanaz a két-három játékos a partnerem, sokat lehet tanulni, ha új játékstílusokat ismerek meg. Július végén a juniorválogatottal franciaországi edzőtáborba utazom. Ott is hasonló értékes napokat kívánok eltölteni a világ élvonalába tartozó edzők felügyelete mellett.” Hannah idei nagy dobását az U19-es egyéni Európa-bajnokságon tervezte. Erről a vágyáról még nem kell lemondania, hiszen egyelőre csak halasztották, nem törölték, ám új időpontja még nincs.
Chukwu Hannah még bízhat az U19-es Eb megrendezésében Forrás: pixatlon.de
Chukwu Hannah még bízhat az U19-es Eb megrendezésében Forrás: pixatlon.de
„Örülnék, ha megrendeznék, de a sorsa nem különösképpen befolyásolja a motivációmat. Minden edzésen odarakom magam, és ez nem attól függ, hogy lesz-e Eb vagy sem. Valamikor úgyis beindulnak a versenyek, és én úgy készülök, hogy abban a pillanatban a legjobb teljesítményt tudjam nyújtani.” Ha nem bonyolítják le a kontinenstornát, akkor a felnőtt országos bajnokság marad első számú erőpróbának a naptárban. Hannah-nak ott egyértelműen a címvédés lesz a célja. Ha pedig nemzetközi színtéren gondolkodik, azt is egyre inkább a felnőttek között teszi. „Jövőre fogok fellépni az U19-es korosztályba, ez pedig azt jelenti, hogy elkezdem a profi versenyzést. Még nem voltam sok felnőtt rangos tornán, de várom, hogy én is minél több tapasztalatot gyűjtsek, mert az döntő lehet a szoros mérkőzéseken.” Hannah a legfrissebb európai ranglista U17-es leányai között az első, összetettben (minden korosztályt beleértve) a harmadik helyet foglalja el. A felnőtt női világranglistán most a 152., de reméli, amint elkezdi járni a rangos pontszerző versenyeket, sokkal előkelőbb helyen áll majd a sorban. Erre minden esélye meg is van, és sikereihez a Mol Alapítvány is igyekszik segítséget nyújtani. Támogatását az ígéret útiköltségre, nevezési díjakra és szállásra költi a nagyvilágban. További korosztályos hírek FALLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.