UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2020-07-13 18:33

Atlétika: Füredi Dániel az ifjúsági világranglista élére dobta magát

A 16 éves kalapácsvető, Füredi Dániel nemrégiben nagy egyéni csúccsal mutatta meg, hogy szép eredményre lett volna hivatott az U18-as Európa-bajnokságon.

A Pápai AC 16 éves kalapácsvetője, Füredi Dániel július elején Szombathelyen 73.37 méterre röpítette ötkilós szerét – írja a szövetség honlapja azokat a fiatal atlétákat bemutató sorozatában, akik teljesítették a szintet az idei naptárból törölt U18-as Európa-bajnokságra. Az új egyéni csúccsal Varga Patrik tanítványa átvette a vezetést az ifjúsági világranglistán, azóta viszont a nála egy évvel idősebb görög Polichroniou (79.52) megelőzte. Ez viszont semmit nem von le a teljesítménye értékéből.

Füredi Dániel remek formában Forrás: atletika.hu
Füredi Dániel remek formában Forrás: atletika.hu
„Érdekel, hogy hol tartok a saját fejlődésemben, továbbá az is, hogy a velem egykorú vagy nálam idősebb sportolók milyen szinten tartanak és milyen eredményeket érnek el – mondja a sportoló a világranglista állásával kapcsolatban. – Jó érzéssel töltött el, mikor megtudtam, hogy akkor azzal a dobásommal a korosztályomban világranglista-vezető lettem. Az atlétikában a ranglista folyamatosan változik, mindig jönnek jobbnál jobb eredmények. A versenyeken a maximumra törekszem. Azon dolgozom, hogy a saját magam eredményét múljam mindig felül a korosztályomban, ahol ezen az éven kívül van még egy évem, akkor már szeretném a nyolcvanméteres álomhatárt elérni. Az idei terv a hetvenhat-hetvenhét méter, felnőttként álmom az olimpia.” Az ígéret, aki futóként került az atlétikai pályára, ám hamar a dobókörben találta meg számításait, nem marad le az U18-as Európa-bajnokságról, hiszen még csak első éves ifista, az eseményt pedig a tervek szerint megrendezik jövőre. „Kissé letörtem, mivel bizonyítani szerettem volna mindenkinek, hogy a korosztályomban elsőévesként be lehet jutni a döntőbe, ez volt a célom. A vírushelyzet ezt meghiúsította, ezért amint lehetett, edzőmmel maximális erővel elkezdtünk készülni a következő versenyekre, amelyek megtartására még nem volt kijelölt időpont. Amint volt lehetőség arra, hogy indulhassunk, azt kihasználtuk. Örülök annak, hogy jövőre megrendezik az U18-as Eb-t, szeretnék szép eredményt elérni.” További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.