UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-07-14 19:31

Kézilabda: Tatabányán vehetik fel az NB I-es ritmust a NEKA növendékei

A Nemzeti Kézilabda Akadémián nevelkedett Bálint Bence és Bognár Nándor a következő évadot az első osztályú Tatabánya férficsapatában kezdi meg – erről beszéltek a Reggeli Startban.

Jelentősen átalakult a férfi kézilabda NB I koronavírus-járvány miatti lezárása után negyedik helyen rekedt Tatabánya Grundfos kerete. A Vladan Matics irányította együttesbe lengyel sztárkapus mellett számos fiatal is érkezett. Közéjük tartozik a Nemzeti Kézilabda Akadémiától már egy éve megszerzett 20 éves Bálint Bence, és szintén a NEKA-ban nevelkedő 18 éves Bognár Nándor. A két ígéret a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban beszélt a klubváltásról.

Bálint Bence egyre több felelősséget vállalna Tatabányán
Bálint Bence egyre több felelősséget vállalna Tatabányán
„A Tatabánya elég nagy szintlépés az akadémiához képest – mondta Bognár Nándor. – Kezdetben a lényeg, hogy fel tudjuk venni azt a ritmust, amely ezzel a csapattal, illetve az NB I-es bajnoksággal jár. Szerintem eleinte nem a játéklehetőséggel kell foglalkozni, hanem a tempóval, ami teljesen más, mint ahol eddig játszottunk. Fontos megemlíteni, hogy Bence ebben a tekintetben már egy évvel előrébb tart nálam, hiszen egy éve együtt edz a csapattal. Én még a ritmust több-kevesebb sikerrel próbálom felvenni. Eddig fiatalabbakkal vagy velem egykorúakkal edzettem, most válogatott játékosokkal ülök egy öltözőben és ők szaladgálnak velem szemben a pályán. A NEKA a lehető legjobb képzést adta a folytatáshoz, hiszen az országban talán ott vannak a legjobb körülmények, minden adott, és csak a gyerekeken múlik, hogy mennyit tesznek bele a munkába.” Bálint Bence megemlítette, hogy minden percét élvezi a Tatabányán töltött időnek, régóta várt arra, hogy a magasan képzett játékostársaktól tanulhasson. A bajnoki szerepléssel kapcsolatban is bizakodó. „Szerintem nagyon erősek leszünk idén. Az sokat tud segíteni, hogy a keretben mindenki magyar, tényleg úgy néz ki, igazi csapat leszünk. A rengeteg fiatal ki tudja egészíteni az idősebb topjátékosokat. Úgy gondolom, az első félév lesz igazán nehéz, amíg felvesszük az NB I-es ritmust. Meccsről meccsre próbálunk fejlődni és az a célunk, hogy minél többet játsszunk, egyre több felelősség háruljon ránk.” A Reggeli Startban látható beszélgetés teljes egészében ITT érhető el. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.