UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-07-15 09:00

Jégkorong: felülmúlta Horváth Bence várakozásait a finn kaland

Parádés első szezont zárt a finn KalPa U16-os csapatában Horváth Bence, aki jövőre már az ifjúságiak között bizonyíthat, s abban bízik, akkor sem torpan meg a pontgyártásban.

Tavaly augusztusban tizenöt évesen kerekedett fel, és igazolt Székesfehérvárról a finn KalPa együttesébe. S nem is kellett sok idő Horváth Bencének, hogy felvegye az északi ritmust, elképesztő első évet produkált az U16-os csapatban, negyvenhárom meccsen hetvenkilenc pontot szerzett.

Horváth Bence elképesztő ütemben termelte a gólokat az elmúlt évadban
Horváth Bence elképesztő ütemben termelte a gólokat az elmúlt évadban
„Az első hetek természetesen nem voltak könnyűek, itt kellett hagyni Fehérvárt és a barátokat – kezdte honlapunknak Horváth Bence. – Viszont szerencsére Finnországban gyorsan befogadtak, már a kezdetekkor megtaláltam azt a két srácot, akikkel utána végig az első sorban játszottam. Szinte csak pozitív benyomások értek, nem is reménykedtem abban, hogy felül tudom múlni a pont per meccs átlagot, és mégis…” A finn és a magyar hoki között a bajnokság kiegyensúlyozottságát említette a legnagyobb különbségnek, ami egyben azt is jelenti, hogy rengeteget tudott fejlődni. „Húsz nagyon jó csapat szerepel a bajnokságban, senki ellen nem lehet biztosra menni. Legyőztük az első helyezettet, majd kikaptunk az utolsótól. Előfordult, hogy finn válogatott játékosok ellen játszottam, nagyon jó a csapatszellem is, minden nap húzzuk egymást felfelé. Ugyanakkor a magyar jégkorongnak is nagyon hálás vagyok, hiszen az alapokat ott kaptam meg.” Akármennyire is ment jól neki a játék, a koronavírus-járvány miatt éppen a playoff előtt a finn bajnokságot is félbeszakították. Azt követően aktív pihenővel töltött otthon két és fél hónapot Gyergyóban, azóta pedig Székesfehérváron készül a Fehérvári Titánok együttesével, és várja az augusztus, amikor visszamehet a KalPahoz. „Kaptam ösztöndíjat, amiben benne van a juniorszerződés, vagyis jövőre már az U18-asokkal fogok játszani. A célom hasonló lesz, mint az idén, szeretném túlszárnyalni a pont per meccs átlagot. Hogy utána mit hoz a jövőm, nem tudom, ebből a bajnokságból már nagyon sok helyre, akár Amerikába is el lehet igazolni. Szeretnék minél tovább kint maradni, azt érzem, hogy most nem is lehetnék jobb helyen.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.