UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-07-16 15:52

Kézilabda: Bulath Anita lehet a Dunaújvárosi KKA utánpótlás szakmai igazgatója

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

Február végén jelentette be a visszavonulását, de a koronavírus-járvány miatt a búcsúja nem úgy sikerült, ahogyan eltervezte. A 36 éves, 106-szoros válogatott Bulath Anita a karantén alatt mindent átgondolt, úgy döntött, elfogadja a Dunaújvárosi KKA ajánlatát, és bevállal még egy szezont.

Bulath Anita az NB I-es csapat mellett az újvárosi utánpótlásban is szerepet kap Forrás: Nemzeti Sport
Bulath Anita az NB I-es csapat mellett az újvárosi utánpótlásban is szerepet kap Forrás: Nemzeti Sport
De nem csak a felnőtt NB I-es csapatot erősíti a nyártól, hanem a klub utánpótlásában is elkezd dolgozni. „Sokféle feladatról beszéltünk a vezetőséggel – kezdte honlapunknak Bulath Anita. – Nálunk az egész felnőttcsapatnak van dolga az utánpótlással, mindannyian kaptunk egy-egy fiatal játékost, akit mentorálnunk, pátyolgatunk, így kicsit mindenki kiveszi ebből a részét. A tervek szerint idővel én fogom átvenni az utánpótlás szakmai igazgatói posztot, de szépen fokozatosan rázódom majd bele, mert az idén még a felnőttcsapat miatt biztosan nem lesz mindenre idő. Előfordulhat, hogy a csapatot is vállalok majd a jövőben, amit gyermekvárás közben egyszer már csináltam, és nagyon élveztem,  de lehet, csak besegítenék. A lényeg, hogy az egész teammunkában működne. A cél, hogy a városban minél több fiatal szeresse meg a kézilabdát, és biztosítson utánpótlást az első csapatnak.” Az újvárosiak irányítója miután egész életében kézilabdázott, kizártnak tartja, hogy az aktív játék végeztével elszakadjon a sportágtól. Ezért is jött kapóra korábbi klubja megkeresése, ahol természetesen az NB I-es alakulat kevésbé rutinos játékosai is számíthatnak rá. „Részben ezért is kerestek meg, hogy a csapat fiataljait terelgessem egy kicsit. Az elmúlt években Debrecenben ez nagyon jól működött, és szerencsére már most látszik, hogy itt is nagyon befogadóak a lányok. Rengeteg minden van, amit ilyenkor mi, rutinosabbak tudunk tanácsolni. Akár az edzéseken is, ha az edző annyira nem tud odafigyelni, ki lehet javítani a hibákat, meg igazából bármivel odajöhetnek hozzánk, megpróbálunk nekik segíteni.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.