UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2020-07-18 12:10

Triatlon: még az idén megtartják a korosztályos világbajnokságot

A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) vezető testületének döntése értelmében 2020-ban év végén rendezik a felnőtt-, U23-as és junior-világbajnokságot.

A szervezet irányítói pénteken videokonferencia keretében hozták meg határozatukat – az idei versenynaptárt érintő több módosítás mellett –, miután sportolókkal, edzőkkel, versenyszervezőkkel és a nemzeti szövetségekkel is egyeztettek erről a kérdésről. Hozzátették: ezzel kapcsolatban hamarosan bejelentik azt is, hogy pontosan hol és mikor rendezik meg a vb-t.

Még az idén megtartanák a korosztályos vb-t, de a helyszínre és az időpontra még várni kell Forrás: tritaranakifestival.nz
Még az idén megtartanák a korosztályos vb-t, de a helyszínre és az időpontra még várni kell Forrás: tritaranakifestival.nz
Az eseményt eredetileg augusztusban, kanadai Edmontonban tartották volna meg, de a koronavírus-járvány következtében erről már áprilisban lemondtak. A felnőtteknél a világbajnokság egy sorozat, amelyet a döntő (Grand Final) zár le. Utóbbin csak a legjobbak vehetnek részt és ott emelt pontokért küzdenek. A szezon márciusban kezdődik és fél éven át tart, a sorozat tavaly hét plusz egy állomásból állt. A felnőttverseny előtt a hagyományoknak megfelelően megtartanák az U23-as és juniorkorosztály viadalát is – számolt be az MTI. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.