UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2020-07-19 12:19

Atlétika: Farkas Petra magát is meglepte a remek idénykezdettel

Szombaton a Tatabányai SC-Geotech pályaavató távolugróversenyén a 21 éves Farkas Petra kiváló eredménnyel utasította maga mögé a szintén remeklő többieket.

Nagyszerű eredmények születtek szombaton a Tatabányai SC-Geotech pályaavató ugróversenyén. A női távolugrás régen látott magas színvonalat és izgalmakat hozott. A Grosics Gyula Stadion a Budapesti Honvéd U23-as Eb-ezüstérmes versenyzője, a 21 éves Farkas Petra repült a legmesszebbre. A visszatérés után rögtön 8 centivel elmaradva egyéni csúcsától, 664 centivel nyert.

Farkas Petra kiváló eredménnyel nyert Tatabányán Forrás: honved.hu
Farkas Petra kiváló eredménnyel nyert Tatabányán Forrás: honved.hu
„Igazából még magamat is megleptem ezzel az eredménnyel. Szerettem volna jól kezdeni az idényt a hosszabb kihagyás után. Hát ez sikerült is. Magának a versenynek nagyon jó hangulata volt, és minden egyes percét nagyon élveztem. Nem szoktam edzőmmel sosem centiméterekben gondolkodni, de szerettem volna 630-640 körül kezdeni. Ez sikerült is, és nagyon örülök neki. A pálya fantasztikus, és remélem, lesz itt még verseny” – nyilatkozta Szenczi László tanítványa a viadal után az atletika.hu-nak. Az esemény nívójáról sokat elárul, hogy a második Nguyen Anasztázia 661 centivel, a harmadik Lesti Diana 657-tel lett, de még a hatodik helyezett is túlugrotta a hat métert. A szövetség honlapja megemlíti, azért fantasztikus teljesítmények ezek, mert a tavalyi világbajnokságon 653 centiméterrel már a tizenkettőbe lehetett kerülni a selejtezőből, majd onnan 656-tal a nyolcas döntőbe, tehát Tatabányán az első három eredmény egyaránt finálét ért volna Dohában. Farkas Petra győztes ugrása: A verseny eredményei ITT érhetők el. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.