UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-07-20 12:19

Motorsport: Kovács Bálint (18) kétszer lett második Brnóban

A szombati és a vasárnapi futamon is második helyen ért célba a gyorsasági motoros cseh nemzetközi bajnokság brnói állomásán Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves versenyzője, s ezzel az összetettben is második helyen áll.

A hazai motorsport szerelmesei egyre inkább felkaphatják a fejüket Kovács Bálint eredményei láttán. A 18 éves fiú – aki az augusztus végi Le Mans-i 24 órás viadalra készül – a NEW2Project színeiben és egy Yamaha R1-es nyergében vett részt a gyorsasági motoros cseh nemzetközi bajnokság második fordulójában, és már az időmérő edzésen második volt a 40 fős mezőnyben.

Kovács Bálint (18) mindkét futamon második lett Brnóban Forrás: motorage.hu
Kovács Bálint (18) mindkét futamon második lett Brnóban Forrás: motorage.hu
Ezt az előkelő helyezést pedig a szombati és a vasárnapi futamon is megtartotta, így kétszer is a dobogó második fokára állhatott Brnóban. Az 1000 köbcentiméteres kategóriában egyébként hét ország versenyzői álltak rajthoz, köztük a mindkét futamon győztes, korábbi Moto3-as Európa-bajnok és világbajnoki résztvevő Karol Hanika. Kovács Bálint négy verseny után 56 ponttal második a cseh bajnokság összetett pontversenyében, a jó eredmények miatt pedig mindkét csapat, a magyar H-Moto Team és a cseh NEW2Project is azt szeretné, ha minden fordulóban rajthoz állna a sorozatban. „Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, a szombati eső után nehéz volt jó beállításokat találni a vasárnapi száraz körülményekre, ezzel együtt elégedett vagyok a hétvégével és a két második hellyel” – mondta Kovács Bálint az MTI-nek. További korosztályos hírek MOTORSPORTBAN a sportági aloldalunkon.