UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-07-20 16:08

Úszás: az utánpótláskorúak is rajtkőre állnak a pénteken kezdődő Négy Nemzet-versenyen

Péntektől vasárnapig három napon keresztül az utánpótláskorúak is részt vesznek a margitszigeti Négy Nemzet-versenyen. A rendhagyó eseményről Wladár Sándor elnök és Sós Csaba szövetségi kapitány nyilatkozott.

Hétfőn a Testnevelési Egyetemen tartotta a csütörtöki Négy Nemzet-verseny előtti sajtótájékoztatóját a Magyar Úszó Szövetség, amelyen az oktatási intézménnyel való együttműködéséről is szó esett. A rendhagyó, margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában péntektől vasárnapig tartó viadal kapcsán, amelyen a hazai utánpótlásmezőny színe-java részt vesz, Wladár Sándor MÚSZ-elnök szólalt fel először.

Zombori Gábor is indul a Négy Nemzet-versenyen Forrás: MÚSZ
Zombori Gábor is indul a Négy Nemzet-versenyen Forrás: MÚSZ
„Mi, magyarok újfent olyan versenyt rendezünk a világon elsőként, amely példaértékű, és a járvány után lehetőséget ad a versenyzőinknek, hogy felmérjék, hol tartanak a felkészülésben. A folytatásban is igyekszünk majd rövid- és középtávú célokat eléjük állítani, akár felnőtt-, akár korosztályos bajnokságok formájában, hogy újra kellően motiváltak legyenek.” Az olimpiai bajnok sportvezető emlékeztetett rá, hogy a magyar csapat gépe éppen két nap múlva szállna le Tokióban az olimpián, ezért is lehet szimbolikus a verseny időpontja. Emellett örömét fejezte ki, hogy az M4 Sport élőben közvetíti mind a három napot, vagyis a magyar sportszeretők végre újra igazi élő közvetítést láthatnak. Majd a válogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba kapott szót, aki szerint kiszámíthatatlan, mi fog történi csütörtöktől. „Nagyon vegyes a kép. Eljárok a felmérőversenyekre, és látszik, hogy mennyire különbözőképpen élik meg a versenyzők a készületlenséget. Ezért nem is hirdettem válogatottat, mert nem tudjuk, kiélezett helyzetben ki mire lesz képes. Szombatra okosabbak leszünk, látni fogjuk, hol tartunk.” Ami a lebonyolítást illeti, a délelőtti előfutamokból minden számban a két-két legjobb magyar jut be a délutáni döntőbe, ahol hat külföldivel (cseh, lengyel, osztrák) alkotják majd a mezőnyt. A teljes rajtlista elérhető ITT. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.