UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Evezés

2020-07-22 17:46

Evezés: az ifjúsági Európa-bajnokságon alkothat maradandót az idén Siska Bettina

A téli ergométeres korosztályos Európa-bajnokságon két aranyérmet nyert Siska Bettina jó formában érzi magát a járvány után szépen lassan beinduló szezonban. A Mol Alapítvány által támogatott evezős sajnálja az eltörölt ifjúsági vb-t, azért az Eb-n kárpótolná magát.

Pályafutása legnagyobb sikereit érte el az elmúlt egy évben a győri Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina. A tavaly nyári tokiói ifjúsági világbajnokságon negyedik lett, majd a korosztály téli ergométeres Eb-jén kétszer is a dobogó tetejére állhatott. Az idei évadra is nagy terveket szövögetett, de a koronavírus-járvány mindent felülírt. A vízi edzések öthetes leállásának dacára is jól viselte a helyzetet.

Siska Bettina új lapáttal mehet a belgrádi Eb-re Forrás: kisalfold.hu
Siska Bettina új lapáttal mehet a belgrádi Eb-re Forrás: kisalfold.hu
„Addig hazavittem a súlyzókat, és otthon kondiztam, sőt még jó is volt, hogy én osztottam be az időmet – kezdte honlapunknak Siska Bettina. – A motivációval a versenyek elmaradása miatt sem volt gond, mert az evezés nagyon fontos része az életemnek. Május végén pedig a versenyek is elindultak, ami már azt éreztette velem, hogy kezd minden visszaállni a normál kerékvágásba.” Felkészülésében nagy segítségére volt a Mol Alapítvány támogatása, amelyet eszközvásárlásra fordított: új lapátot vett a pénzből, a legutóbbi versenyen pedig már azzal indult. „A vadonat új lapát is nagy lökést adott, na meg az, hogy jól mentem ezeken a futamokon. Nagyjából a teljes hazai mezőny részt vett ezeken a versenyeken, a saját korosztályomban az élmezőnybe tartoztam végig, és a felnőttek között is biztató volt a teljesítményem. Az igazán nagy feladatok viszont még csak most jönnek.” Ugyanis a jövő hét végén rendezik a felnőtt és korosztályos országos bajnokságot, aztán a következő víkenden a válogatót, végül pedig szeptemberben Belgrádban az ifjúsági Európa-bajnokságot. „A világbajnokságon a tavalyi szereplés után jó helyezést vártam volna magamtól. Sajnálom, hogy nem lesz, de már túltettem magamat rajta. Lépésről lépésre haladnék: először az ob-n, aztán pedig a válogatóversenyen szeretnék jól menni. A legeslegnagyobb cél pedig az Eb, akkor kell a topformámba kerülnöm.” További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.