UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-07-23 20:17

Kosárlabda: Angyal Barbara szerint nagyon hasznos volt az U20-as válogatott tábora

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az U20-as női kosárlabda-válogatott a felnőttek mellett készülhetett a székesfehérvári MKOSZ Központban; a történtekről a 19 éves irányító, Angyal Barbara számolt be.

Az NKE-FCSM Csata Facebook-oldalán az élvonalban szereplő csapat irányítója, Angyal Barbara nyilatkozott az U20-as kosárlabda-válogatott edzőtáboráról, amely Székesfehérváron, a felnőtt nemzeti együttes felkészülésével párhuzamosan zajlott.

Angyal Barbara (fehérben) a felnőttválogatott ellen is megküzdhetett Forrás: FIBA
Angyal Barbara (fehérben) a felnőttválogatott ellen is megküzdhetett Forrás: FIBA
„Nagyon hasznos tíz napot töltöttünk együtt. Sok egyéni képzésünk volt, amelyekből rengeteget tanultunk. Egymás ellen és a felnőtt válogatottal szemben egyaránt megmérkőztünk, s ezek az összecsapások is hasznosak voltak. Erőnléti edzések is szerepeltek a programban, fizikailag is fejlődhettünk tehát” − idézte fel a történteket a fiatal. Jól mondta, az U20-as együttes edzőmeccset vívott a felnőttekkel: szoros első félidő után 67−41-re alulmaradt. A találkozót követően már az MKOSZ tudósításában is elégedetten nyilatkozott a fiatalokról Gáspár Dávid, a korosztályos csapat vezetőedzője és Székely Norbert felnőtt szövetségi kapitány. „Erőnlétben és tapasztalatban biztosan előrébb tartanak, ez nem is kérdés − folytatta Angyal. − Amint nyomást gyakoroltak ránk, nehezebben vittük fel a labdát, becsapdáztak minket. Több rossz passz is született, de úgy gondolom, az első félidőre büszkék lehetünk − Gáspár Dávid ugyanezt mondta. Ő sem gondolta, ahogy mi sem, hogy ilyen meccset játszhatunk. Azt is hozzátette, hogy soha ne legyünk elégedettek, mert akkor megáll a fejlődésünk.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.