UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2020-07-24 12:35

Triatlon: Horváth Karol a második helyig menetelt a felnőtt mixváltó világbajnoki válogatóján

Nagyszerű versenyzéssel második lett a triatlonisták Lengyeltótiban rendezett világbajnoki válogatóján a 18 éves Horváth Karol, és az sem kizárt, hogy ő indul a szeptemberi, hamburgi viadalon.

A koronavírus-járványt követően a Somogy megyei Lengyeltótiban rendezték a felnőtt triatlon mixváltó világbajnoki válogatóját. Bragmayer Zsanett mögött utánpótláskorúak bérelték ki a dobogót, a 18 éves Horváth Karol a második, a 17 esztendős Kropkó Márta pedig a harmadik helyen ért célba. „Különleges volt a verseny lebonyolítású, mert délelőtt időfutamokból lehetett a döntőbe kerülni – kezdte honlapunknak a Budaörsi Triatlon Klub ezüstérmese. – Így pedig egészen kiszámíthatatlan volt, hogy ki mire képes, nem vártam magamat a második helyre. A döntőben már jobban láttam az erőviszonyokat, és nagyon örültem, hogy újra második helynek, mindent kiadtam magamból, majdnem tökéletes versenyzés volt.”

Horváth Karol második lett a felnőtt mixváltó vb-válogatóján Forrás: Magyar Triatlon Szövetség
Horváth Karol második lett a felnőtt mixváltó vb-válogatóján Forrás: Magyar Triatlon Szövetség
Az első két hely azt jelenthetné, hogy az ifjúsági Eb-ezüstérmes sportoló utazhat a mixváltóval a szeptemberi, hamburgi vb-re. De a helyzet nem annyira egyszerű. „A válogatott meghatározó tagja, Kovács Zsófia sérülés miatt mondta le ezt a válogatót, így ha ő százszázalékos lesz, valószínűleg ő megy a csapattal. Sokkal rutinosabb, én még nagyon fiatal vagyok az elitmezőnyhöz, a csapat is valószínűleg jobban jár az ő szereplésével. De ha mégis úgy alakul, én készen állok.” Horváth sokat volt sérült a karanténidőszakban, de most már minden gondját, baját kiheverte. Nemrégiben a budaörsi klubbal Kőszegen vett részt edzőtáborban, amelynek hatása szerdán Lengyeltótiban is érződött. A sikeres szereplés, ha mást nem is, mindenképpen erőt ad neki a további feladatokhoz. „Ha minden igaz, augusztus végén Észtországban, Tartuban rendezik meg a junior Európa-bajnokságot, most egyértelműen az a verseny lebeg a szemünk előtt. Nagyon remélem, hogy megtartják, és egy újabb versenyt tudok teljesíteni.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.