UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-07-25 15:14

Kézilabda: tanulóévre készül az NB I-ben az Alba Fehérvár kapusa, Tóth Nikolett

Kölcsönben az Alba Fehérvár NB I-es csapatában játszik a következő évadban a juniorválogatott kapusa, Tóth Nikolett, akit a terveiről kérdeztük az első élvonalbeli szezonja előtt.

Roppant fiatal kerettel, tele utánpótláskorú játékossal készül a következő évadra az Alba Fehérvár női NB I-es kézilabdacsapata. Ráadásul a napokban jelentették be a juniorválogatott 18 éves kapusának, Tóth Nikolett a szerződtetését, aki Győrből kölcsönbe érkezett Deli Rita együtteséhez.

Tóth Nikolett mindegyik kapustól tanulna valamit Forrás: MKSZ
Tóth Nikolett mindegyik kapustól tanulna valamit Forrás: MKSZ
„A juniorkor vége felé úgy voltam vele, hogy az ifjúsági bajnokság és az NB I/B után ki szeretném próbálni magamat magasabb szinten ­– kezdte honlapunknak Tóth Nikolett. – Így pont jókor jött a Fehérvár megkeresése, természetesen elfogadtam az ajánlatot. Már június első hete óta itt vagyok, jól érzem magam, de két hete sajnos combsérülést szenvedtem, ha minden jól megy, két-három hét múlva lehetek újra pályán.” A beilleszkedésben a segítségére lehet, hogy a győri utánpótlásból több ismerős arccal, mások mellett Afentaler Sárával és Varga Emőkével találkozhat az Alba edzésein is. S nem mellesleg remek poszttársaktól tanulhat a horvát válogatott Tea Pijevic, valamint a jelentős NB I-es rutinnal felvértezett Dányi Bernadett személyében, és akkor még a kapusedzőről, Sugár Tímeáról nem is beszéltünk. „Természetesen mindhárman nagyon kedvesek velem, és segítenek, amiben csak tudnak. Igazából azt vallom, hogy bármelyik kapustól el lehet lesni olyan elemeket, amiket aztán be tudok építeni a játékomba.” A csapatot erősnek tartja, de egyénileg az első évre visszafogott célokat fogalmazott meg a decemberi, romániai junior-világbajnokságra is készülő kapus.  „Úgy gondolom, hogy elsősorban tapasztalatot kell szereznem az első szezonomban, tehát az első mindenképpen tanulóév lesz a számomra. Még nem rólam fognak szólni a meccsek, de szeretnék azért annyi játéklehetőséget kapni, hogy megfelelő ütemben tudjak fejlődni.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.