UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-07-26 20:11

Úszás: Kós Hubert kétszáz vegyesen is korosztályos csúcsot ment

A pénteki nap után ismét zseniális volt a 17 éves Kós Hubert a margitszigeti Négy Nemzet-versenyen, ezúttal 200 m vegyesen úszott korosztályos csúcsot.

Vasárnap zárult jelen helyzetben az úszósport ünnepének is beillő budapesti Négy Nemzet-verseny a lengyel, az osztrák és a cseh válogatott részvételével. És ünnepinek, de sokkal inkább zseniálisnak nevezhető az UTE 17 éves versenyzőjének Kós Hubertnek a szereplése is. Az utolsó megismételte pénteki bravúrját, és a 400 után 200 m vegyesen is korosztályos csúcsot, valamint olimpiai A-szintet úszott (1:59.06), még akkor is, ha az utóbbi a verseny jellegéből adódóan nem tekinthető hivatalosnak.

Kós Hubert 200 m vegyesen is korosztályos csúcsot döntött Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Kós Hubert 200 m vegyesen is korosztályos csúcsot döntött Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
A négyszeres EYOF-ezüstérmes sportoló így nyilatkozott az M4 Sportnak a nap végén. „Nagyon reméltem, hogy be tudok menni két perc alá, erre készültem, a négyszáz inkább csak ajándék volt. Mindig is úgy gondoltam, hogy egy úszó tizenhét évesen érkezik meg igazán, akár Milák Kristóf, akár Zombori Gábor példáját nézzük. Így nekem is az a célom, hogy kijussak Tokióba.” A nap másik két magyar utánpótláskorú döntőse is 200 m vegysen ugrott vízbe Ugrai Panna (15; 2:18.63) az ötödik, míg Cserfalvi Olaf (15; 2:08.92) a hetedik lett. Az esemény legvégén pedig a legkisebbek a 2005-ös és 2006-os korosztályos is megmutathatta magát: a Jövő Bajnokai-program sportolói olyan klasszisokkal úsztak együtt egy rendhagyó váltófutamban, mint Hosszú Katinka, Kapás Boglárka vagy éppen Rasovszky Kristóf. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.