UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-08-03 14:50

Labdarúgás: a 20 éves Roko Baturina aláírt a Ferencvároshoz

Az FTC labdarúgócsapata hétfőn jelentette be a legutóbb kölcsönben, Szlovéniában szereplő 20 éves csatár, Roko Baturina szerződtetését.

Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport Online korábbi értesülése: „Labdarúgócsapatunk a Dinamo Zagrebtől megszerezte a legutóbbi szezont a szlovén élvonalbeli NK Bravóban töltő horvát korosztályos válogatott támadót, Roko Baturinát” – jelentette be hétfőn a Ferencváros a hivatalos honlapján, a fradi.hu-n.

Baturina az FTC vezérigazgatójával, Orosz Pállal  Forrás: fradi.hu
Baturina az FTC vezérigazgatójával, Orosz Pállal Forrás: fradi.hu
A 20 éves, 185 centiméter magas horvát futballista 2017-ben testvérével, Marinnal együtt érkezett a Dinamóhoz, de a zágrábiak első csapatában eddig csak egy tétmérkőzésen lépett pályára, még 2019 júliusában. Idén télen kölcsönadták a szlovén élvonalbeli, ott a hatodik helyen végző NK Bravónak, amelyben az első nyolc bajnokiján nyolc gólt szerzett, a következő nyolc fordulóban azonban nem talált be – írja az NSO. A horvát U-válogatott csatárral kapcsolatban a szlovén sajtó múlt héten arról írt, hogy 1 millió euró körülre tehető a vételára. „A 2000-ben született horvát támadó a Hajduk utánpótlásában nevelkedett, majd megjárta az RNK Split U17-es gárdáját. Itt keltette fel a horvát bajnokságot domináló Dinamo Zagreb érdeklődését. A zágrábiak U19-esei között csupán egy szezont töltött, majd fel is került a második számú csapathoz, melynél a 2019–2020-as idény őszén 13 mérkőzésen lépett pályára, s ezeken ötször is eredményes tudott lenni. Ezzel a mutatóval meggyőzte a szlovén első osztályban szereplő NK Bravo vezetőségét, amely az idény tavaszi részére kölcsön is vette a 185 cm magas gólzsákot. A befektetés jónak bizonyult mind a klub, mind pedig Baturina részéről, ugyanis azonnal beilleszkedett a szlovén élvonalba, nem csupán rendszeres játéklehetőséghez jutott, de 16 összecsapáson nyolc gólt és két gólpasszt is jegyzett. Ennek a teljesítménynek is köszönhetően a ljubljanai alakulat a hatodik pozícióban zárta a pontvadászatot” – mutatja be az új szerzeményt a fradi.hu. A klubhonlap hozzáteszi, hogy Baturina az U15-ös, U17-es, U18-as és U19-es horvát korosztályos válogatottban is pályára lépett. Arról egyelőre nincs hír, hogy mennyi időre kötelezte el magát.